Карамельний кави
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування кави на карамельному сиропі. Солодкий, ароматний і дуже смачний. Напій може стати самостійним десертом, коли хочеться побалувати себе. Беріть на замітку!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати карамельний кави. Для цього рецепта можна взяти як мелену каву, так і розчинна. Молоко додається за смаком. Якщо любите, можна додати в карамель корицю і мелений мускатний горіх.
- Вода - 200 мілілітрів (гаряча)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Молоко - 70 мілілітрів
- Кава - 2 чайних ложки
![карамельний кави - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620370.webp)
Підготуйте всі інгредієнти.
![карамельний кави - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620371.webp)
У каструльці або в сотейнику розтопіть цукор на невеликому вогні.
![карамельний кави - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620372.webp)
Цукор повинен перетворитися в рідку карамель. Охолодіть її трохи і додайте гарячу воду. Перемішайте до повного розчинення.
![карамельний кави - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620373.webp)
Слідом додайте кави. Доведіть його тричі до кипіння, постійно знімаючи з вогню.
![карамельний кави - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620376.webp)
Процідіть кави і налийте в чашку.
![карамельний кави - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620375.webp)
Збийте молоко за допомогою капучинатора.
![карамельний кави - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620377.webp)
Додайте вспененное молоко в чашку.
![карамельний кави - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_kofe-620379.webp)
Карамельний кава готова!