Цукровий сироп для коктейлів
(покроковий рецепт з фото)
З яскравими і смачними коктейлями будь-яка вечірка буде веселою і цікавою, а оскільки в більшість коктейлів входить цукровий сироп, я розповім вам, як його приготувати дуже легко і швидко.
Цей простий рецепт цукрового сиропу для коктейлів буде дуже корисний для всіх, хто так само, як і я, любить влаштовувати у себе вдома вечірки і запрошувати в гості друзів. Звичайно, ви можете купити такий сироп і в магазині, але якщо вже коктейлі ми будемо робити самі, то чому і сиропчик НЕ приготувати самостійно. До того ж, чесно вам скажу, зробити цукровий сироп для коктейлів в домашніх умовах зовсім не складно, з цим завданням впорається абсолютно будь-яка людина. Крім коктейлів ви можете додавати його в випічку або, наприклад, приготувати собі найсмачнішу каву.
1) Почнемо приготування сиропу з того, що відміряв всі необхідні інгредієнти. Якщо вам потрібно зробити більше сиропу, то просто збільште кількість продуктів. Взагалі, цукор, тростинний цукор і воду беруть в пропорції 1:1:2.
2) Переливаємо воду в каструльку і ставимо її на середній вогонь.
3) Як тільки рідина почне нагріватися, потрібно поступово всипати в нього цукор-пісок і тростинний цукор, масу слід постійно помішувати при цьому.
4) Коли ви висипали весь цукор, можна зменшити вогонь і продовжувати нагрівання масу до тих пір, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
5) Сироп слід довести майже до температури кипіння, але не кип'ятити його (на поверхні сиропу не повинна з'явитися пінка).
Знімаємо гарячий сироп з вогню і чекаємо, поки він охолоне, після чого переливаємо його в банку, закриваємо кришкою і ставимо сироп на зберігання в холодильник.
- Цукровий пісок - 100 грам
- Цукор тростинний - 100 грам
- Вода - 200 грам
1) Почнемо приготування сиропу з того, що відміряв всі необхідні інгредієнти. Якщо вам потрібно зробити більше сиропу, то просто збільште кількість продуктів. Взагалі, цукор, тростинний цукор і воду беруть в пропорції 1:1:2.
2) Переливаємо воду в каструльку і ставимо її на середній вогонь.
3) Як тільки рідина почне нагріватися, потрібно поступово всипати в нього цукор-пісок і тростинний цукор, масу слід постійно помішувати при цьому.
4) Коли ви висипали весь цукор, можна зменшити вогонь і продовжувати нагрівання масу до тих пір, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
5) Сироп слід довести майже до температури кипіння, але не кип'ятити його (на поверхні сиропу не повинна з'явитися пінка).
Знімаємо гарячий сироп з вогню і чекаємо, поки він охолоне, після чого переливаємо його в банку, закриваємо кришкою і ставимо сироп на зберігання в холодильник.