Паска цукровий
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх ласунів на святковий стіл пропоную приготувати приголомшливий паску цукровий в домашніх умовах. Дуже класний варіант, і зовсім не складно.
Відразу хочу відзначити, що є кілька варіантів, як приготувати паску цукровий: за допомогою техніки (хлібопічки) або вручну. У тісто при бажанні можна додати найрізноманітніші цукати, сухофрукти або горішки, наприклад.
1. Насамперед потрібно зайнятися опарою. Нагрійте молоко трохи, розчиніть в ньому дріжджі. Додайте близько 100 грамів просіяного борошна, залиште в теплі на 15-20 хвилин, накривши чистим рушником або харчовою плівкою.
2. Поки підходить опара, збийте яйця до однорідності з дрібкою солі. Додайте до опари.
3. Окремо з'єднайте цукор з вибраними спеціями, цедрою і борошном.
4. Влийте яєчну суміш, перемішайте до однорідності.
5. Розм'якшене вершкове масло додавайте невеликими порціями, постійно збиваючи.
6. Щоб паска цукровий в домашніх умовах вийшов повітряним, збивайте тісто не менше 15 хвилин на середній швидкості.
7. Підготуйте форми для випікання, змастіть їх вершковим маслом.
8. Розкладіть тісто у форми так, щоб воно займало близько третини, і залиште на 1.5-2 годину.
9. Коли тісто як слід підійшло, розігрійте духовку приблизно до 180-190 градусів, Відведіть туди форми.
10. Залежно від розміру форми, випікайте паски 20-40 хвилин.
11. Для глазурі з'єднайте цукрову пудру і сік лимона. Надішліть в невеликій каструльці на вогонь. Додайте вершкове масло і як слід перемішайте, щоб глазур була однорідною.
12. Ось і весь секрет, як зробити паску цукровий. Змастіть верх глазур'ю і присипте цукром.
Гарних свят!
- Молоко - 0.5 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 0.5 кілограма (можливо, трохи більше)
- Цукор - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 200 грам(+ 25-30 г. Для глазурі)
- Спеції - За смаком (кардамон, ваніль, обкладинка, цедра цитрусових)
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
1. Насамперед потрібно зайнятися опарою. Нагрійте молоко трохи, розчиніть в ньому дріжджі. Додайте близько 100 грамів просіяного борошна, залиште в теплі на 15-20 хвилин, накривши чистим рушником або харчовою плівкою.
2. Поки підходить опара, збийте яйця до однорідності з дрібкою солі. Додайте до опари.
3. Окремо з'єднайте цукор з вибраними спеціями, цедрою і борошном.
4. Влийте яєчну суміш, перемішайте до однорідності.
5. Розм'якшене вершкове масло додавайте невеликими порціями, постійно збиваючи.
6. Щоб паска цукровий в домашніх умовах вийшов повітряним, збивайте тісто не менше 15 хвилин на середній швидкості.
7. Підготуйте форми для випікання, змастіть їх вершковим маслом.
8. Розкладіть тісто у форми так, щоб воно займало близько третини, і залиште на 1.5-2 годину.
9. Коли тісто як слід підійшло, розігрійте духовку приблизно до 180-190 градусів, Відведіть туди форми.
10. Залежно від розміру форми, випікайте паски 20-40 хвилин.
11. Для глазурі з'єднайте цукрову пудру і сік лимона. Надішліть в невеликій каструльці на вогонь. Додайте вершкове масло і як слід перемішайте, щоб глазур була однорідною.
12. Ось і весь секрет, як зробити паску цукровий. Змастіть верх глазур'ю і присипте цукром.
Гарних свят!