Рецепт Цукровий пиріг (простий рецепт) фото

Цукровий пиріг (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Молочні продукти , Дріжджове тісто , Цукор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Особливістю цього пирога є цукрова крихта і м'яке дріжджове тісто, саме вони роблять пиріг ніжним і смачним. Тому раджу подивитися, як приготувати цукровий пиріг (простий рецепт).

Опис приготування:

Під час приготування тіста для цього пирога не забувайте, що за консистенцією воно не схоже на класичне дріжджове тісто, це тісто значно більш липке і м'яке. Для приготування цукрової крихти масло можна відправити в морозилку на кілька хвилин, після чого натерти на тертці і змішати з цукром. Не забудьте полити готовий пиріг вершками і відправити його знову в духовку, так він вийде набагато більш ніжним і соковитим. Форму краще брати невелику, розміром 20х20 см.

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 150 грам(100г в тісто, 50г в крихту)
  • Дріжджі - 15 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершки 15% - 200 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки
цукровий пиріг (простий рецепт) - фото крок 1
1. Тепле молоко змішайте з дріжджами і чайною ложкою цукру. Залиште на 10 хвилин. Тісто можна замісити як руками, так і за допомогою кухонного комбайна.
цукровий пиріг (простий рецепт) - фото крок 2
2. Добре збийте віночком ванільний цукор, яйця, вершкове масло кімнатної температури і сіль. Додайте борошно, молоко з дріжджами і ще кілька хвилин добре перемішайте тісто, воно вийде дуже липким.
цукровий пиріг (простий рецепт) - фото крок 3
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на 50 хвилин. Форму вистелити пергаментом, викладіть тісто і залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі.
цукровий пиріг (простий рецепт) - фото крок 4
4. Холодне вершкове масло розітріть з цукром і поставте в холодильник. Обмокніть палець в рослинній олії і зробіть поглиблення по всій поверхні пирога.
цукровий пиріг (простий рецепт) - фото крок 5
5. Посипте пиріг цукровою крихтою і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Потім полийте пиріг вершками і відправте в духовку ще на 5-7 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти