Цукровий пиріг (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Особливістю цього пирога є цукрова крихта і м'яке дріжджове тісто, саме вони роблять пиріг ніжним і смачним. Тому раджу подивитися, як приготувати цукровий пиріг (простий рецепт).
Опис приготування:
Під час приготування тіста для цього пирога не забувайте, що за консистенцією воно не схоже на класичне дріжджове тісто, це тісто значно більш липке і м'яке. Для приготування цукрової крихти масло можна відправити в морозилку на кілька хвилин, після чого натерти на тертці і змішати з цукром. Не забудьте полити готовий пиріг вершками і відправити його знову в духовку, так він вийде набагато більш ніжним і соковитим. Форму краще брати невелику, розміром 20х20 см.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам(100г в тісто, 50г в крихту)
- Дріжджі - 15 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цукор - 130 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки 15% - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
1. Тепле молоко змішайте з дріжджами і чайною ложкою цукру. Залиште на 10 хвилин. Тісто можна замісити як руками, так і за допомогою кухонного комбайна.
2. Добре збийте віночком ванільний цукор, яйця, вершкове масло кімнатної температури і сіль. Додайте борошно, молоко з дріжджами і ще кілька хвилин добре перемішайте тісто, воно вийде дуже липким.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на 50 хвилин. Форму вистелити пергаментом, викладіть тісто і залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі.
4. Холодне вершкове масло розітріть з цукром і поставте в холодильник. Обмокніть палець в рослинній олії і зробіть поглиблення по всій поверхні пирога.
5. Посипте пиріг цукровою крихтою і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Потім полийте пиріг вершками і відправте в духовку ще на 5-7 хвилин. Смачного!