Цукровий пиріг (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Особливістю цього пирога є цукрова крихта і м'яке дріжджове тісто, саме вони роблять пиріг ніжним і смачним. Тому раджу подивитися, як приготувати цукровий пиріг (простий рецепт).
Під час приготування тіста для цього пирога не забувайте, що за консистенцією воно не схоже на класичне дріжджове тісто, це тісто значно більш липке і м'яке. Для приготування цукрової крихти масло можна відправити в морозилку на кілька хвилин, після чого натерти на тертці і змішати з цукром. Не забудьте полити готовий пиріг вершками і відправити його знову в духовку, так він вийде набагато більш ніжним і соковитим. Форму краще брати невелику, розміром 20х20 см.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам(100г в тісто, 50г в крихту)
- Дріжджі - 15 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цукор - 130 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки 15% - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
1. Тепле молоко змішайте з дріжджами і чайною ложкою цукру. Залиште на 10 хвилин. Тісто можна замісити як руками, так і за допомогою кухонного комбайна.
2. Добре збийте віночком ванільний цукор, яйця, вершкове масло кімнатної температури і сіль. Додайте борошно, молоко з дріжджами і ще кілька хвилин добре перемішайте тісто, воно вийде дуже липким.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на 50 хвилин. Форму вистелити пергаментом, викладіть тісто і залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі.
4. Холодне вершкове масло розітріть з цукром і поставте в холодильник. Обмокніть палець в рослинній олії і зробіть поглиблення по всій поверхні пирога.
5. Посипте пиріг цукровою крихтою і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Потім полийте пиріг вершками і відправте в духовку ще на 5-7 хвилин. Смачного!