Цукровий пиріг на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати цукровий пиріг на заквасці - простий у приготуванні, але неймовірно смачний. Начинка зі сметани, яйця і цукру надає пирога незвичайний аромат, смак і м'якість.
Начинка для пирога не обов'язково повинна бути з фруктів - ви можете приготувати дивовижно смачний пиріг з найпростіших інгредієнтів! У цьому рецепті в якості начинки використовується сметана, тростинний цукор, вершкове масло і яйце. Пиріг виходить дуже смачним! Варто відзначити, що пироги, приготовані на заквасці, набагато корисніше класичних дріжджових пирогів, так що не забувайте тримати у себе кілька ложок закваски-стартера, щоб завжди бути готовою спекти щось смачне і корисне.
- Пшеничне борошно - 300 грам(60 грам в закваску, 240 грам в тісто)
- Дріжджі - 120 грам
- Вода - 60 грам
- Молоко - 40 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- М'яке вершкове масло - 80 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Тростинний цукор - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Пшенична закваска-стартер - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки(2 яйця - в тісто, 1 яйце - для начинки)
- Крем - 2 Ст. Ложки
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
Перекладіть закваску в миску, додайте цукор, сіль, яйця і просіяне борошно. Вимісити тісто протягом 5-7 хвилин. Незадовго до закінчення замісу додайте м'яке вершкове масло. Тісто вийде липким і в'язким.
Максимально округлятимете тісто і накрийте кришкою. Залиште на 2 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на пергамент, поміщений в форму і рівномірно його розподілити змазаними вершковим маслом руками.
Подушечками пальців зробіть виїмки по всій поверхні пирога, намагаючись дістати до дна. Приготуйте начинку. Сметану змішайте з яйцем і рівномірно розподіліть по тесту.
Кулінарним скребком продавите тісто по всій поверхні і рясно посипте пиріг тростинним цукром. Викладіть на тісто невеликі шматочки вершкового масла.
Поставте форму з пирогом в холодну духовку і випікайте 30-35 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий пиріг повністю остудіть на решітці. Смачного!