Рецепт Цукровий пиріг на заквасці фото

Цукровий пиріг на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Цукор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сьогодні розповім, як приготувати цукровий пиріг на заквасці - простий у приготуванні, але неймовірно смачний. Начинка зі сметани, яйця і цукру надає пирога незвичайний аромат, смак і м'якість.

Опис приготування:

Начинка для пирога не обов'язково повинна бути з фруктів - ви можете приготувати дивовижно смачний пиріг з найпростіших інгредієнтів! У цьому рецепті в якості начинки використовується сметана, тростинний цукор, вершкове масло і яйце. Пиріг виходить дуже смачним! Варто відзначити, що пироги, приготовані на заквасці, набагато корисніше класичних дріжджових пирогів, так що не забувайте тримати у себе кілька ложок закваски-стартера, щоб завжди бути готовою спекти щось смачне і корисне.

  • Пшеничне борошно - 300 грам(60 грам в закваску, 240 грам в тісто)
  • Дріжджі - 120 грам
  • Вода - 60 грам
  • Молоко - 40 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • М'яке вершкове масло - 80 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Тростинний цукор - 80 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Пшенична закваска-стартер - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 3 штуки(2 яйця - в тісто, 1 яйце - для начинки)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
цукровий пиріг на заквасці - фото крок 1
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
цукровий пиріг на заквасці - фото крок 2
Перекладіть закваску в миску, додайте цукор, сіль, яйця і просіяне борошно. Вимісити тісто протягом 5-7 хвилин. Незадовго до закінчення замісу додайте м'яке вершкове масло. Тісто вийде липким і в'язким.
цукровий пиріг на заквасці - фото крок 3
Максимально округлятимете тісто і накрийте кришкою. Залиште на 2 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на пергамент, поміщений в форму і рівномірно його розподілити змазаними вершковим маслом руками.
цукровий пиріг на заквасці - фото крок 4
Подушечками пальців зробіть виїмки по всій поверхні пирога, намагаючись дістати до дна. Приготуйте начинку. Сметану змішайте з яйцем і рівномірно розподіліть по тесту.
цукровий пиріг на заквасці - фото крок 5
Кулінарним скребком продавите тісто по всій поверхні і рясно посипте пиріг тростинним цукром. Викладіть на тісто невеликі шматочки вершкового масла.
цукровий пиріг на заквасці - фото крок 6
Поставте форму з пирогом в холодну духовку і випікайте 30-35 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий пиріг повністю остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти