Цукровий пиріг з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Цукровий пиріг з вершками - проста і надзвичайно смачна, володіє неймовірним ароматом і смаком випічка. Краще один раз приготувати і спробувати, ніж читати довгі описи!
Даний рецепт був знайдений в одній старій кулінарній книзі. Результат не підкачав: пиріг вийшов чудовим! Зверху утворилася смачна скоринка з ароматом вершків і легким присмаком згущеного молока. Тісто чудово пропеклося і вийшло неймовірно ніжним і красивим. Спробуйте і Ви!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам(+ 50 грам для посипання)
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки(+ 100 грамів для посипання)
- Вершки - 150 мілілітрів
Розчиняємо в теплому молоці дріжджі (щоб з'явилися пухирці.) Потім додаємо яйця, сіль, цукор і половину борошна.
Додаємо масло, розтираючи його з борошном.
Замісити тісто і поставте його в тепле місце на 30 хвилин.
Змащуємо форму маслом і розподіляємо в ній тісто, залишаємо його підніматися. Тим часом розтираємо цукор з вершковим маслом.
Рівномірно засипаємо тісто слічовно-цукрової крихтою і відправляємо запікатися в духовку на 35-40 хвилин, температура 180 градусів.
Витягуємо пиріг з духовки і заливаємо вершками. Запікаємо ще 10 хвилин.
Смачного!