Цукровий півник на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Льодяники родом з далекого дитинства, коли не було величезного достатку цукерок, а були ось такі смачні «чупа-чупси». Кожна мама знала, як приготувати цукровий півник на паличці для своєї дитини.
Величезною перевагою таких цукерок і по сей день залишається натуральність продуктів, з яких вони виготовлені: цукор і вода. У багатьох в коморі, напевно, завалялися форми для таких цукерок, а паличку можна зробити з дерев'яних шпаг, сірників або паличок з-під морозива.
- Цукор - ½ Склянок
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Rafinirovannoe масло - За смаком
1. Беремо всі необхідні інгредієнти для приготування цукерок.
2. У сотейник насипаємо цукор, затоках його водою.
3. Відправляємо все на маленький вогонь, кип'ятимо до появи бурштинового кольору (важливо не перегріти до темно-коричневого, інакше цукерки будуть гіркими).
4. Форму для цукерок змащуємо рафінованою олією, щоб потім цукерки легко діставалися. Потім заливаємо гарячий цукровий сироп і вставляємо паличку.
5. Чекаємо близько півгодини, після чого відкриваємо форму і дістаємо цукерки.
6. Домашні півники готові, можна їх роздавати дітворі!