Цукровий сироп
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох рецептах кондитерських виробів, особливо в англійських, є такий компонент як цукровий сироп. Його в наших магазинах практично не знайти. Тому потрібно щось придумувати.
І я думаю, що вам буде цікаво дізнатися, як приготувати цукровий сироп. Він стане основою або доповненням для багатьох солодощів. А також він може бути начинкою для випічки. Простий рецепт і доступні інгредієнти допоможуть вам зробити універсальний десерт від кондитерів.
- Цукор - 700 грам
- Лимонна кислота - 4 грами
- Сода - 3 грами
- Вода кип'ячена - 260 мілілітрів
Розмішайте цукор в окропі до розчинення. Додайте лимонну кислоту. Поставте рідина на мінімальний вогонь. Доведіть воду до кипіння.
Варіть сироп 45 хвилин без кришки. Потім додайте в нього соду і розмішайте. Повинні з'явиться бульбашки.
Повністю остудіть сироп. Зберігайте його в скляній банці при кімнатній температурі.