Сироедческій квас
(покроковий рецепт з фото)
Сироедческій квас можна приготувати з будь-яких сирих ягід, овочів або фруктів. У нього не додають дріжджі. Сьогодні я покажу, як приготувати квас з буряка. Це корисний і вітамінний напій.
Сиру порізану буряк складіть у велику банку і засипте цукром, залийте теплою очищеною водою і залиште бродити від 3 до 5 діб при кімнатному температурі. Фільтрувати. Розлийте по пляшках, щільно закупорьте їх і зберігайте в холодильнику.
- Вода - 2-2, 5 L
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Буряк - 5 штук

Підготуйте воду, цукор і буряк.

Буряк очистіть і поріжте максимально дрібно, можна використовувати терку.

У чисту стерильну банку складіть на дно цукор і буряк.

Залийте теплою водою (кип'ятити її не потрібно). Залиште бродити в теплі. Час бродіння безпосередньо залежить від навколишньої температури: чим тепліше буде в приміщенні, тим швидше заграє. Накрийте горлечко марлею: квас повинен дихати.

Коли квас перебродить, процідіть його через кілька шарів марлі. Прохолодний. Квас готовий!