Рецепт Сирний пиріг з вірменського лаваша фото

Сирний пиріг з вірменського лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Лаваш
Страви без випічки
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Сирний пиріг - відмінний варіант швидкого сніданку. Цей незвичайний пиріг готується дуже швидко, а виходить смачним. Тільки є його раджу гарячим. Впевнена, раніше такого ви точно не пробували.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати сирний пиріг з вірменського лаваша, дуже простий, в нього входять лише лаваш, сир, трохи молока і яйце. Звичайно, можна ускладнити рецепт, додавши в пиріг курку, крабові палички, гриби і інші інгредієнти, але цей варіант мені подобається найбільше, тут головним є смак сиру, якому нічого не заважає розкриватися. Це дійсно дуже смачно, так що раджу і вам спробувати!

  • Лаваш - 2 штуки
  • Сир твердий - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 50 мілілітрів
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 2
Сир натріть на крупній тертці.
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 3
Змішайте сир з молоком і яйцем, перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 4
З лаваша виріжте 5 аркушів за розміром форми для запікання.
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 5
Дно форми змастіть вершковим маслом і покладіть перший лист лаваша. Покладіть на нього ¼ всієї начинки і разравняйте. Зверху накрийте другим листом лаваша і повторіть процедуру. Зверніть увагу, у нас вийде 5 аркушів лаваша і 4 шару сирної начинки. Верхній лист лаваша можна змастити збитим яйцем, а можна залишити і так.
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 6
Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20 хвилин. Як тільки побачите, що сир розплавився, а яйце згорнулося, виймайте пиріг з духовки.
сирний пиріг з вірменського лаваша - фото крок 7
Сирний пиріг з вірменського лаваша готовий, подавайте його гарячим або теплим. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти