Сирний пиріг з вірменського лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Сирний пиріг - відмінний варіант швидкого сніданку. Цей незвичайний пиріг готується дуже швидко, а виходить смачним. Тільки є його раджу гарячим. Впевнена, раніше такого ви точно не пробували.
Рецепт, як приготувати сирний пиріг з вірменського лаваша, дуже простий, в нього входять лише лаваш, сир, трохи молока і яйце. Звичайно, можна ускладнити рецепт, додавши в пиріг курку, крабові палички, гриби і інші інгредієнти, але цей варіант мені подобається найбільше, тут головним є смак сиру, якому нічого не заважає розкриватися. Це дійсно дуже смачно, так що раджу і вам спробувати!
- Лаваш - 2 штуки
- Сир твердий - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 50 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Сир натріть на крупній тертці.
Змішайте сир з молоком і яйцем, перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
З лаваша виріжте 5 аркушів за розміром форми для запікання.
Дно форми змастіть вершковим маслом і покладіть перший лист лаваша. Покладіть на нього ¼ всієї начинки і разравняйте. Зверху накрийте другим листом лаваша і повторіть процедуру. Зверніть увагу, у нас вийде 5 аркушів лаваша і 4 шару сирної начинки. Верхній лист лаваша можна змастити збитим яйцем, а можна залишити і так.
Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20 хвилин. Як тільки побачите, що сир розплавився, а яйце згорнулося, виймайте пиріг з духовки.
Сирний пиріг з вірменського лаваша готовий, подавайте його гарячим або теплим. Їжте із задоволенням!