Сирний наполеон
(покроковий рецепт з фото)
Наполеон був і залишається класичним десертом. Не всі знають, як його приготувати, але я впевнена, що кожен з нас хоч раз в житті пробував цей неймовірно смачний торт!
Деякі домогосподарки не беруть піч наполеон, тому що переконані, що це займає багато часу і сам процес досить складний. Я запевняю вас, що ви можете приготувати чудовий десерт без особливих зусиль. Я ділюся з вами рецептом, як приготувати сирний наполеон. Він володіє унікальним смаком і особливою текстурою.
- Сир - 400 грам
- Цукор - 300 грам
- Ваніль - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Олія - 100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно - За смаком (скільки візьме)
- Молоко - 1 літр (крем)
- Яйце - 4 штуки (крем)
- Цукор - 300 грам (крем)
- Ваніль - 1 штука (крем)
- Борошно - 4 Ст. Ложки (крем)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (крем)
- Олія - 150 грам (крем)
- Вершки - За смаком (крем)
1
Сир, цукор, розпушувач, ваніль, яйця і м'яке масло перемішайте до однорідності. Поступово додайте борошно. Тісто має бути не дуже щільним, але і не прилипати до рук.
2
Розділити тісто 15-16 частин. З кожної частини розкачати дуже тонкі кола. Перенесіть тісто на деко, покритий пергаментом. Виделкою по всій поверхні тіста зробіть проколи і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте коржі до легкої рум'яності, по 5-7 хвилин.
3
Приготуйте крем. У невеликій каструлі збийте яйця з цукром, додайте ванільний цукор, борошно і крохмаль невеликими порціями, щоб не було грудочок. Додайте холодне молоко.
4
Поставте каструлю на середній вогонь і варіть до тих пір, поки маса не стане густою, постійно помішуйте.
Як тільки крем загусне, приберіть його з вогню і дайте охолонути. Додайте попередньо розм'якшене масло.
Як тільки крем загусне, приберіть його з вогню і дайте охолонути. Додайте попередньо розм'якшене масло.
5
Збийте вершки з допомогою міксера, поступово додаючи в вершки пудинг.
6
Зберіть торт, промащуючи кожен корж кремом. Поставте торт в холодильник на ніч, а вранці угощайтесь!