Торт сирний «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Щоб по- справжньому здивувати своїх гостей, приготуйте сирний Наполеон. Якщо ви його приготуєте за добу до вашого свята, він просочиться, і ваші гості не здогадаються, з чого ви його приготували.
Смак у цього торта дуже цікавий і ніжний. Справжнє диво! Прикрасити його можна мармеладом, як в даному рецепті. Але є й безліч інших варіантів - фрукти, ягоди, цитрусовая цедра.
- Сир - 500 грам
- Цукор - 400 грам
- Яєчні жовтки - 4 штуки
- Борошно - 4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 0, 5 чайних ложки (для гасіння соди)
- Молоко - 0, 7 L (крем)
- Цукор - 1 Склянка (крем)
- Яєчні білки - 4 штуки (крем)
- Вершкове масло - 200 грам (крем)
- Борошно - 4 Ст. Ложки (крем)
- Мармелад - За смаком (для прикраси)
1. Приготуємо тісто для коржів. Для цього сир потрібно буде пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Яєчні жовтки збийте з цукром. В соду капніть оцтом, щоб вона погасилася, і додайте в масу. Все добре перемішайте і дайте постояти хвилин 15. Тепер просійте борошно і додайте в тісто. Добре замісити тісто. Воно вийде крутим.
2. Тісто розділіть на вісім кульок. Кожна кулька розкачайте в дуже тонкий корж. Духовку потрібно розігріти до 200 градусів. Випікайте кожен коржик окремо близько 15 хвилин.
3. Поки коржі випікаються, можна взятися за приготування крему. Збийте білки з цукром. У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння. Коли молоко закипить, зменшіть вогонь і вливайте збиті білки. Тільки постійно потрібно заважати масу. Додайте борошно, добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок, і варіть, поки крем не загусне до консистенції сметани. Зніміть каструлю з вогню і трохи остудіть крем. Після цього додайте в нього вершкове масло і добре перемішайте, поки масло повністю не розчиниться. Тепер крем потрібно остудити.
4. Розрахуйте свій час. На випічку восьми коржів у вас піде близько 2 годин часу.
5. Крем і коржі охололи. Можна складати торт. Кожен торт добре промазуємо кремом і складаємо один на одного. Повапните торт з боків і зверху. Готовий торт прикрасьте на свій смак. Я прикрасила його мармеладом. Поставте торт в холодильник на добу, щоб він добре просочився. А завтра здивуєте гостей цим дивом.