Сирник «Королівський» з маком
(покроковий рецепт з фото)
До щоденного чаювання підійде не тільки здобна випічка, але і сирник: в міру вологий, солодкий і ароматний. Обов'язково додайте цукати для ароматної родзинки і приємного цитрусового присмаку.
Якщо вам набридла звичайна випічка, розповім, як приготувати сирник "королівський" з маком. Це зовсім не складно і не відніме у вас багато часу, а кінцевий результат вас дуже приємно порадує! Настійно рекомендую вам брати домашній сир, так як сирник, приготований на домашньому сирі, виходить найбільш смачним. Більш того, раджу додати за бажанням трохи горіхів, сухофруктів або цукатів, щоб урізноманітнити смак сирника.
- Борошно - 100-110 грам
- Цукор - 225 грам(25г в тісто, 200г в сирну начинку)
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1/3 чайних ложки
- Крем - 50 грам
- Сир 5-9% жиру - 700 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Крохмаль - 30 грам
- Вершкове масло - 55 грам(40г - сирна начинка, 15г - в глазур)
- Мак - 120 грам
- Шоколад чорний - 100 грам (або молочний)
- Молоко - 3 Ст. Ложки
1. Мак залийте окропом і варіть протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Змішайте просіяне борошно з цукром, розпушувачем і какао.
2. Додайте вершкове масло кімнатної температури і перетріть все в крихту. Додайте сметану і замісіть еластичне тісто. Розподіліть його в застеленій пергаментним папером формі і наколи виделкою.
3. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Дайте коржу охолонути, вийміть його з форми. Застелите бортики форми пергаментним папером і знову покладіть в неї корж.
4. Мак остудіть, ретельно відіжміть і змішайте з цукром. Подрібніть за допомогою блендера. Білки чотирьох яєць збийте з допомогою міксера до стійкої піни. Поступово додайте невеликими порціями 100г цукру, постійно збиваючи до стійких піків.
5. Додайте 2 ст. Ложки збитих білків до маку і перемішайте. Додайте до жовтків 100г цукру і збийте. Додайте сир і змішайте міксером на невеликій швидкості. Додайте крохмаль, цедру і вершкове масло кімнатної температури. Збийте міксером.
6. Акуратно змішайте сирну і білкову суміш. Викладіть половину сирної маси на корж, роблячи невеликий бортик у краї форми.
7. Посередині викладіть макову начинку і прикрийте її залишилася сирною масою. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 60 хвилин.
8. Приготуйте помадку: на водяній бані розтопіть шоколад, молоко і вершкове масло. Покрийте помадкою верх охололого сирника.
9. Поставте сирник в холодильник на 8 годин після застигання помадки. З охолодженого сирника зніміть форму. Смачного!