Сирні крекери
(покроковий рецепт з фото)
Легкі, хрусткі і смачні сирні крекери - відмінний перекус. Можна хрустіти з келихом пива або вина, а можна просто з чаєм або кавою! Як приготувати сирні крекери? Заходьте, розповім докладно!
Дуже легкий і швидкий рецепт! Тісто замішується за лічені хвилини, випікаються крекери 10-15 хвилин. Для гостроти в тісто можна додати мелений чорний перець за смаком, для пікантності - кунжут.
Подавати сирні крекери можна зі сметанним соусом. Для цього змішайте сметану, подрібнений зубчик часнику, зелень і мелену паприку. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам (холодну)
- Сир твердих сортів - 100 грам(50% сміливий)
- Жовток - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Підготуйте необхідні продукти. Сир натріть на дрібній тертці.
Холодне масло наріжте на шматочки в чашу блендера, додайте борошно, жовток і перемішайте до однорідності. Додайте натертий сир, замісіть руками тісто. Загорніть його в харчову плівку, покладіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Тісто розділяється на дві частини. На силіконовому килимку або пергаменті для випічки розкачайте тісто в круглий коржик. Розділіть її на 8 однакових сегментів, виконайте "сирні" дірочки за допомогою коктейльної трубочки і трубочки від кулькової ручки.
Випікайте в розігрітій до 200 ° C протягом 10-15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Випікайте в розігрітій до 200 ° C протягом 10-15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
За бажанням посипте гарячі крекери меленою паприкою. Обов'язково остудіть. Крекери стають смачніше на наступний день. Смачного!