Сидр в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати сидр в домашніх умовах. Цей сидр добре запасати на зиму, так як він пряний і гострий: взимку і зігріє, і віруси вб'є. Смачно! І навіть корисно, спробуйте!
Коли я готувала цей сидр в домашніх умовах, мені згадався рецепт "вітамінною бомби", яку мені готувала в дитинстві мама. Там були практично всі ті ж інгредієнти, крім яблучного оцту, халапеньйо і імбиру (вони тоді були не настільки доступні на ринку), але з додаванням горіхів. Таку корисну солодко-пряну пасту давали раз-два в день для профілактики застуди. І що ж? Коли я виросла, мені цей домашній сидр відразу припав до душі. Смачно і корисно, та ще й дитинство пригадується!
- Яблука - 5 штук
- Імбир (корінь) - 1 штука (приблизно 5 см довжиною)
- Апельсин - 1 штука
- Перець халапеньо - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Розмарин - 1 щіпка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Спиртне - 500 мілілітрів (в ідеалі - справжній яблучний концентрат на кшталт оцту не більш 6%. Якщо не знайдете яблучний оцет, замініть його магазинним тоніком, сидром або білим вином)
- Мед - 100 мілілітрів
1. Підготуємо всі інгредієнти. Фрукти і овочі миємо й подрібнюємо, як вам подобається. Яблука я ріжу великими кубиками, а все інше подрібнюю.
2. Викладаємо все подрібнені інгредієнти шарами. Черговість шарів значення не має, це робиться для краси.
3. Мед змішаємо зі спиртним, сюди ж кладемо корицю і все сухі спеції (якщо, скажімо, розмарин і імбир у вас сушені). Ретельно перемішуємо, заливаємо фрукти, і закриваємо ємність кришкою. Зберігаємо в темному прохолодному місці місяць, періодично струшуючи банку.
4. Потім просто відціджуємо сидр, охолоджуємо - і подаємо!