Рецепт Сидр в домашніх умовах фото

Сидр в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Фрукти, Яблука
Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл
Напої

Хочу вам розповісти, як приготувати сидр в домашніх умовах. Цей сидр добре запасати на зиму, так як він пряний і гострий: взимку і зігріє, і віруси вб'є. Смачно! І навіть корисно, спробуйте!

Коли я готувала цей сидр в домашніх умовах, мені згадався рецепт "вітамінною бомби", яку мені готувала в дитинстві мама. Там були практично всі ті ж інгредієнти, крім яблучного оцту, халапеньйо і імбиру (вони тоді були не настільки доступні на ринку), але з додаванням горіхів. Таку корисну солодко-пряну пасту давали раз-два в день для профілактики застуди. І що ж? Коли я виросла, мені цей домашній сидр відразу припав до душі. Смачно і корисно, та ще й дитинство пригадується!

  • Яблука - 5 штук
  • Імбир (корінь) - 1 штука (приблизно 5 см довжиною)
  • Апельсин - 1 штука
  • Перець халапеньо - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Перець чилі - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Спиртне - 500 мілілітрів (в ідеалі - справжній яблучний концентрат на кшталт оцту не більш 6%. Якщо не знайдете яблучний оцет, замініть його магазинним тоніком, сидром або білим вином)
  • Мед - 100 мілілітрів
сидр в домашніх умовах - фото крок 1
1. Підготуємо всі інгредієнти. Фрукти і овочі миємо й подрібнюємо, як вам подобається. Яблука я ріжу великими кубиками, а все інше подрібнюю.
сидр в домашніх умовах - фото крок 2
2. Викладаємо все подрібнені інгредієнти шарами. Черговість шарів значення не має, це робиться для краси.
сидр в домашніх умовах - фото крок 3
3. Мед змішаємо зі спиртним, сюди ж кладемо корицю і все сухі спеції (якщо, скажімо, розмарин і імбир у вас сушені). Ретельно перемішуємо, заливаємо фрукти, і закриваємо ємність кришкою. Зберігаємо в темному прохолодному місці місяць, періодично струшуючи банку.
сидр в домашніх умовах - фото крок 4
4. Потім просто відціджуємо сидр, охолоджуємо - і подаємо!

Схожі рецепти