Яблучна шарлотка на сидр
(покроковий рецепт з фото)
Любіть нескладні домашні десерти? Пропоную Вашій увазі докладна розповідь про те, як приготувати яблучну шарлотку на сидр. Чудова випічка з родзинкою, так що рекомендую рецепт!
Якщо вас не бентежить наявність в тесті сидру, то рецепт варто спробувати:) Корж виходить дуже м'яким, ніжним, а яблучка буквально таять у роті. Весь процес досить простий, особливо якщо довірити його техніці. Випікати такий пиріг можна і в духовці, і в мультиварці, наприклад.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 130 грам (краще коричневий)
- Яйце - 3 штуки
- Тамариски - 120 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Ваніль або кориця - За смаком
- Яблука - 5-7 штук
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1-3 Ст. Ложок
1. Почнемо процес з тіста, але попередньо включіть її і нехай розігрівається до 200 градусів. Розм'якшене вершкове масло збийте з коричневим цукром до однорідності. По одному введіть яйце, продовжуючи збивати. Vlejte отримуючи, мідь.
2. У глибоку миску просійте борошно і розпушувач. З'єднайте рідкі інгредієнти з сухими і перемішайте до однорідності. Для аромату додайте корицю або ваніль, що вам більше до душі.
3. Яблука вимийте, обсушити, наріжте тонкими скибочками.
4. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і трохи присипте цукром. Викладіть половину яблук рівним шаром, потім - половину тіста. Знову яблука, залишивши жменю, і тісто.
5. Верх присипте залишилися яблуками і цукром. Надішліть пиріг в духовку і запікайте трохи менше години до готовності.
6. Яблучна шарлотка на сидр в домашніх умовах готова. Смачного!