Рецепт Сидр з яблучного соку фото

Сидр з яблучного соку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Фрукти , Яблука
Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 118 дн. 18 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати сидр з яблучного соку в домашніх умовах. Вам однозначно такий напій припаде до душі, адже ви самі вирішуєте, якого смаку він буде! сухий, напівсолодкий або зі спеціями?

Опис приготування:

Цей цікавий і простий рецепт сидру з яблучного соку сподобається всім, хто любить кислуваті яблучні напої! Він не дуже алкогольний, а його смак залежить від тривалості бродіння. Так, якщо ви витримаєте його 60 днів і більше - він вийде в підсумку сухим і прозорим. А хто любить солодша - можете додати більше цукру і менше чекати, поки він приготується!

  • Яблука - 5 кілограм
  • Цукор - 500 грам (можна і більше )
  • Спеції - За смаком
сидр з яблучного соку - фото крок 1
1. Яблука мити не треба, досить ретельно протерти їх паперовими серветками. Нарізаємо шматочками, видаляємо серединки. Подрібнимо в блендері або кухонному комбайні.
сидр з яблучного соку - фото крок 2
2. Змішаємо з цукром і розіллємо по чистим банкам. Закриваємо кришкою, але так, щоб був отвір: сидр буде бродити і пінитися. З цієї ж причини не рекомендують наливати по вінця, інакше піна полізе через верх.
сидр з яблучного соку - фото крок 3
3. Якщо є медична рукавичка, можете натягнути її зверху: так ви будете знати, що коли вона"здметься" , напій стане прозорим, і весь осад пропаде - можна вважати процедуру завершеною!
сидр з яблучного соку - фото крок 4
4. Я його проціджую і розливаю по маленьких баночках. В цілому сидр бродить від 40 до 60 днів при 20 градусах. А потім настоюється в баночках хоча б три місяці в прохолодному темному місці. Тоді вже можна подавати!

Схожі рецепти