Вино з яблучного соку
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати вино з яблучного соку. Тим, кому подобається робити алкоголь своїми руками, і хто віддає перевагу легким, "сиропної" вина, цей рецепт сподобається. Ніжний і легкий смак - для вас!
Перед вами простий рецепт вина з яблучного соку. Спробуйте, впевнена, вам теж сподобається цей напій! Взагалі вино виходить досить кислим, так що якщо любите послаще, можливо, треба додавати більше родзинок, тому що і яблука у мене були солодкими, і сік, а все одно вино вийшло кислуватим. Загалом, на смак воно нагадує сидр, тільки без газу, фортеця вийшла близько 11 оборотів, і послідовність - напівпрозорої. Спробуйте!
- Яблучний сік - 20 літрів (шукайте найбільш натуральний, неосвітлені і не пастеризований сік щільності 11.7 )
- Ізюм - 500 грам
- Яблука - 3 кілограма
- Декстроза - 3.5 кілограма
- Цукор - 3.5 кілограма
1. Яблука і родзинки ретельно миємо, ріжемо на половинки і викладаємо в спеціальний мішок для варіння пива. Окремо 5 літрів соку нагріємо і додамо до фруктів. Тут же додамо цукор і винні дріжджі, перемішаємо акуратно.
2. Додамо решті сік і декстрозу, акуратно придавив яблука зверху чимось важким і чистим (прокип'ячена банку підійде), і відправимо під гідрозатвор на місяць.
3. На виході отримаємо міцне сухе вино. Рекомендую його освітлити за допомогою спеціального киселю з кітозаном, щоб смак був ніжнішим. Крім того, якщо його після цього всього двічі перегнати, вийде хороший кальвадос!
4. От і все! Розливаємо готове вино в пляшки - і нехай настоюється. Або ж п'ємо вино молодим. Готово!