Вино з яблучного варення
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і смачне вино з яблучного варення приготувати зовсім нескладно. Найголовніше те, що в його якості ви будете абсолютно впевнені і приготуєте вино на свій смак: послаще або покіслее.
Хочете приготувати смачне і легке вино з старого яблучного варення? Нічого складного в цьому немає, просто скористайтеся цим рецептом приготування, і у вас на столі буде смачний хмільний напій. Правда на це знадобиться деякий час, адже вино повинно дозріти і вистоятися. Але, я думаю, терпіння у вас вистачить Готуємо!
- Яблучне варення - 1 літр
- Мал - 1 Склянка
- Дріжджі - 15-20 грам
- Вода - 1, 5 L
1
Повністю розчиніть варення в теплій воді. Обов'язково спробуйте отриманий розчин, він повинен бути солодким. Якщо ви пошкодували цукру при приготуванні варення, додайте його зараз і гарненько розмішайте до розчинення крупинок.
2
Виливаємо отриманий розчин в 3-х літрову банку або бутель.
3
У невеликій кількості теплої води розчиніть звичайні хлібопекарські дріжджі.
4
Додаємо до розчину варення розчин дріжджів і засипаємо рис. Мал не промиваємо!
5
Надягаємо на горлечко банки гідрозатвор або гуязик рукавичку з проколами в пальцях.
6
Ставимо в темне тепле місце для бродіння.
7
Коли вино перестане бродити і вся гуща вляжеться на дно (рукавичка здметься або перестануть виділятися бульбашки газів) обережно переливаємо вино в пляшки і відправляємо на зберігання.