Швидкий рецепт піци
(покроковий рецепт з фото)
Мені подобаються прості і швидкі рецепти, тому весь час шукаю подібні, але простота ні в якому разі не відбивається на смаку і якості інгредієнтів. Розповім, як приготувати швидку піцу.
Тісто для піци роблю самостійно за допомогою насадки для замісу в міксері, можете вимішувати самостійно, але це займе трохи більше часу. Після приготування тесту не залишаю його, а відразу беруся за начинку і випічку. Можете використовувати м'ясну начинку або овочеву, як у мене.
- Вода - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Швидкодіючі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Пармезан - 1/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Помідори - 1 кілограм
- Моцарелла - 400 грам
- Перець - 2 штуки
- Базилік - 2 чайних ложки
- Зелень - За смаком
1
У миску влийте гарячу воду, додайте цукор, дріжджі і розмішайте, залиште на 5 хвилин.
2
Встановіть на міксер насадку віночок і додайте в чашу борошно, сіль і тертий пармезан, включите міксер і, повільно вливаючи рідкі складові, замісіть тісто.
3
Перекладіть тісто на стіл з борошном і домесіте його вручну. Відразу розділіть на 2 частини (вийде 2 піци).
4
Качалкою розкачати тісто в два тонких пласта, змастіть кожен оливковою олією.
5
Вимийте м'ясисті помідори, зробіть хрестоподібні надрізи і обдайте їх окропом, очистіть від шкірки.
6
Кожен розріжте на 4 частини і відкиньте на друшляк, придавите кулаком, щоб позбутися від зайвої рідини.
7
Розподіліть помідори між двома піцами, потім викладіть моцарелу. Очистіть перець і розріжте тонкими скибочками, на одну піцу викладіть томати з сиром, а на другу додайте перець, обидві посипте меленим базиліком.
8
Випікайте піцу з перцем 12 хвилин в розігрітій до 250 градусів духовці, а після цього піцу без перцю випікайте 10 хвилин.
9
Вимийте свіжий базилік і нарубати його дрібно, прикрасьте зеленню обидві піци і відразу подавайте до столу.