Італійський рецепт піци
(покроковий рецепт з фото)
Італія вважається батьківщиною піци, саме італійці знають в ній толк і вміють робити різні її види. Розповім рецепт, як приготувати італійську піцу з томатним соусом, сиром (motsarelloy) і базиліком.
Італійці готують всілякі різновиди піци: тонку, пишну, м'ясну, овочеву, з томатним або вершковим соусом. Подають піцу відразу після приготування, поки вона ще гаряча. Соус можна зробити самостійно
А можна купити вже готовий, якщо у вас мало часу.
- Борошно - 200 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Томати - 0, 7 кілограма
- Моцарелла - 250 грам
- Орегано - 1 щіпка
- Базилік - 1 пучок
1
У миску налийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і сіль, перемішайте і залиште на 5 хвилин.
2
Просійте борошно і додайте її в миску до води і дріжджів, замісіть тісто, а при необхідності додайте ще борошно. Накрийте тісто серветкою і залиште на 1, 5-2 годину.
3
Вимийте томати і перетріть їх через сито, так виходить томатне пюре, додайте до нього орегано і трохи солі, перемішайте.
4
Розділити тісто 4-5 частин і розкачайте дуже тонко, потім перекладіть на деко.
5
Моцареллу наріжте тонкими шматочками, базилік вимийте, руками порвіть його листочки.
6
Викладіть на розкатаний пласт тесту томатне пюре, кілька шматочків моцарелли і базилік.
7
Надішліть піцу в розігрітий до 200 градусів духовку на 7-8 хвилин. Подавайте відразу, поки піца ще гаряча.