Швейцарське тісто
(покроковий рецепт з фото)
Швейцарське тісто - універсальне тісто для пирогів, печива і пиріжків, яке готують на основі рослинної олії і крижаної води. За смаком тісто нагадує пісочне - таке ж розсипчаста. Воно ідеально підходить для відкритих пирогів типу Кіша або тарталеток. І на прикладі такого пирога я детально покажу, як приготувати швейцарське тісто.
У цьому рецепті вода обов'язково повинна бути крижаний. Чим холодніше, тим краще вийде тісто. Якщо ви хочете приготувати солодке тісто, то додайте 3-4 склянки цукру. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 2 відкритих пирога середнього діаметра.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Поставте склянку з водою на годину в морозильну камеру.
Збийте міксером воду, сіль і масло до білої емульсії.
З'єднайте емульсію і борошно.
Почніть вимішувати тісто. На початку воно буде розсипчастим, але чим довше вимішувати, то еластичнішою воно стане. На цьому етапі допустимо додати ще 1-2 чайних ложки води.
В результаті тісто має збиратися в грудку і не розвалюватися.
Розкачайте тісто до необхідної товщини. Якщо готуєте відкритий пиріг, то наколи виделкою дно. Випікається швейцарське тісто при 180 градусах. Для пирогів і пиріжків потрібно 35-40 хвилин, а для печива 25-30 хвилин.
Пиріг на швейцарському тесті готовий, смачного!