Шурпа з яловичини з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Цей узбецький суп виходить настільки ситний і густий, що навіть маленька тарілочка наситить вас на довгий час. Зазвичай готують його з баранини, але я пропоную зробити відмінну шурпу з яловичини.
Сьогодні я хочу поділитися з вами одним дуже цікавим рецептом і розповісти, як зробити шурпу з яловичини з нутом. Це традиційне блюдо країн Сходу, яке найчастіше роблять з баранини з додаванням великої кількості овочів. Однак можуть використовуватися й інші інгредієнти, зокрема в цьому рецепті ми приготуємо суп на основі яловичини, а крім овочів додамо горох нут, так наш суп стане ще смачніше і ситніше. Він відмінно підійде і на обід, і на вечерю, але особисто я готую його, коли вдома збирається вся наша велика родина, адже з цим рецептом приготування шурпи з яловичини з нутом голодним з-за столу точно ніхто не піде.
1) Раз вже ми вирішили готувати шурпу з нутом, то його необхідно попередньо замочити на ніч у холодній воді, а вже вранці приступати до приготування.
2) Отже, промиваємо яловичину і нарізаємо її на великі шматки, ріпчаста цибуля чистимо і ріжемо півкільцями або пір'ям. Взагалі, для шурпи всі інгредієнти варто нарізати досить крупно. Далі наливаємо в казан рослинна олія і ставимо його на вогонь. Обсмажуємо на ньому спочатку цибулю до прозорості, а потім додаємо м'ясо і смажимо все разом ще хвилин 20. Тим часом нарізаємо моркву кружечками і так само викладаємо в казан.
3) Тепер додаємо нут до решти інгредієнтів, заливаємо все водою (1, 5-2 склянки на людину) і доводимо до кипіння. Знімаємо піну і варимо суп на повільному вогні протягом години.
4) А самі тим часом чистимо картоплю і розрізаємо його навпіл (якщо великий), болгарський перець ріжемо на великі шматки, помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на дольки.
5) Коли нут буде наполовину готовий, викладаємо в казан картоплю і болгарський перець. Для 10 хвилин до готовності додаємо помідори і спеції.
6) В самому кінці солимо суп і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо готову шурпу під кришкою ще на 20-25 хвилин.
Розливаємо нашу ароматну і апетитну шурпу по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Горох нут - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, зіра, лавровий лист)
- Зелень свіжа - 60 грам
- Сіль - - За смаком
1) Раз вже ми вирішили готувати шурпу з нутом, то його необхідно попередньо замочити на ніч у холодній воді, а вже вранці приступати до приготування.
2) Отже, промиваємо яловичину і нарізаємо її на великі шматки, ріпчаста цибуля чистимо і ріжемо півкільцями або пір'ям. Взагалі, для шурпи всі інгредієнти варто нарізати досить крупно. Далі наливаємо в казан рослинна олія і ставимо його на вогонь. Обсмажуємо на ньому спочатку цибулю до прозорості, а потім додаємо м'ясо і смажимо все разом ще хвилин 20. Тим часом нарізаємо моркву кружечками і так само викладаємо в казан.
3) Тепер додаємо нут до решти інгредієнтів, заливаємо все водою (1, 5-2 склянки на людину) і доводимо до кипіння. Знімаємо піну і варимо суп на повільному вогні протягом години.
4) А самі тим часом чистимо картоплю і розрізаємо його навпіл (якщо великий), болгарський перець ріжемо на великі шматки, помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на дольки.
5) Коли нут буде наполовину готовий, викладаємо в казан картоплю і болгарський перець. Для 10 хвилин до готовності додаємо помідори і спеції.
6) В самому кінці солимо суп і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо готову шурпу під кришкою ще на 20-25 хвилин.
Розливаємо нашу ароматну і апетитну шурпу по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!