Шурпа з яловичини в казані
(покроковий рецепт з фото)
Шурпа є традиційною стравою в багатьох країнах Сходу, і готують її найчастіше їх м'яса баранчика або птиці, але я пропоную вам інший не менш цікавий варіант - шурпу з яловичини в казані.
Як я вже казав, шурпу готують у багатьох країнах, в основному на Сході, у неї є багато назв і, відповідно, рецептів приготування. Але кожен з таких рецептів об'єднує одне: суп цей виходить дуже густий, ситний і досить жирний. Частково через те, що готують шурпу найчастіше з баранини, тому я знайшла інший рецепт, який сподобався мені набагато більше і зараз я розповім вам, як зробити шурпу з яловичини в казані. Яловичина не так жирна, тому і сам суп, можна сказати, полегшений, в іншому я нічого не мене, в нашій шурпі буде багато овочів, зелені і спецій. Тому суп вийде дуже густий і насичений, думаю, цей простий рецепт шурпи з яловичини в казані повинен сподобатися всім, хто любить смачно і ситно поїсти.
1) У казан наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Ріпчасту цибулю нарізаємо пір'ям і обсмажуємо в казані до золотистого кольору. Яловичину промиваємо, висушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо на досить великі шматки (в шурпі все прийнято нарізати крупно). Викладаємо м'ясо в казан до цибулі, смажимо його хвилин 10-15 до рум'яної скоринки.
2) Тепер нарізаємо інші інгредієнти: морква ріжемо соломкою, перець брусками, помідори часточками. Викладаємо овочі в казан і смажимо їх разом з м'ясом пару хвилин.
3) Тепер додаємо пару ложок томатної пасти, перемішуємо, roza_ker 1-2 моменти, потім заливаємо все окропом так, щоб рідина повністю накривала овочі з м'ясом. Тепер тушкуємо все на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.
4) Коли час буде підходити до кінця, ми нарізаємо картоплю на кубики і викладаємо його в казан, доливаємо ще окропу, щоб блюдо стало схоже за консистенцією на густий суп, солимо його і заправляємо спеціями. Продовжуємо варити шурпу ще хвилин 10-15.
5) У самому кінці приготування додаємо подрібнену зелень і часник, перемішуємо все і залишаємо суп під закритою кришкою на 15-10 хвилин.
Готову шурпу розкладаємо по порційних тарілочках і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!
- Яловичина м'якоть - 600-700 грам
- Картопля - 6-7 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - 60 грам (петрушка, кріп, Braai)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра, koriandr, лавровий лист)
- Сіль - - За смаком
1) У казан наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Ріпчасту цибулю нарізаємо пір'ям і обсмажуємо в казані до золотистого кольору. Яловичину промиваємо, висушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо на досить великі шматки (в шурпі все прийнято нарізати крупно). Викладаємо м'ясо в казан до цибулі, смажимо його хвилин 10-15 до рум'яної скоринки.
2) Тепер нарізаємо інші інгредієнти: морква ріжемо соломкою, перець брусками, помідори часточками. Викладаємо овочі в казан і смажимо їх разом з м'ясом пару хвилин.
3) Тепер додаємо пару ложок томатної пасти, перемішуємо, roza_ker 1-2 моменти, потім заливаємо все окропом так, щоб рідина повністю накривала овочі з м'ясом. Тепер тушкуємо все на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.
4) Коли час буде підходити до кінця, ми нарізаємо картоплю на кубики і викладаємо його в казан, доливаємо ще окропу, щоб блюдо стало схоже за консистенцією на густий суп, солимо його і заправляємо спеціями. Продовжуємо варити шурпу ще хвилин 10-15.
5) У самому кінці приготування додаємо подрібнену зелень і часник, перемішуємо все і залишаємо суп під закритою кришкою на 15-10 хвилин.
Готову шурпу розкладаємо по порційних тарілочках і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!