Рецепт Шурпа в горщику фото

Шурпа в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Овочі
Дієтичне харчування
На обід
Супи

Якщо у вас немає бажання готувати і перше і друге, приготуйте шурпу! Це настільки ситний, густий і наваристий суп, що після нього ви подужаєте хіба що компот.

Şurpa - одне з найвідоміших страв східної кухні. Як її тільки не називають - і чарпа, і болить, і суп… Але від назви не змінюється вміст - смачний суп!

На Сході не застосовують ніяких підсилювачів смаку або ароматизаторів. Так що при готуванні необхідно класти тільки найсвіжіші продукти. А в іншому рецепт шурпи в горщику дуже простий. Ділюся їм!

  • Баранина - 400 грам (добре, якщо м'ясо буде на кісточці.)
  • Картопля - 400 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
шурпа в горщику - фото крок 1
М'ясо вимити, покласти в каструлю. Додати 2 літра холодної води, поставити на вогонь. Після закипання знімати регулярно піну.
шурпа в горщику - фото крок 2
1 морква вимити, очистити, покласти в каструлю з киплячим бульйоном.
шурпа в горщику - фото крок 3
1 цибулину почистити, покласти в каструлю з киплячим бульйоном. Варити м'ясо з овочами 40 хвилин.
шурпа в горщику - фото крок 4
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
шурпа в горщику - фото крок 5
Другу морква вимити, почистити, нарізати кружечками.
шурпа в горщику - фото крок 6
Другу цибулину очистити, нарізати півкільцями.
шурпа в горщику - фото крок 7
Болгарський перець вимити, нарізати шматочками.
шурпа в горщику - фото крок 8
Помідори вимити, нарізати шматочками.
шурпа в горщику - фото крок 9
М'ясо вийняти з бульйону, нарізати на шматочки. Покласти в горщики нарізане м'ясо і підготовлені овочі. Залити бульйоном, додати лавровий лист, вершкове масло, сіль, перець. Поставити горщики в духовку. Запікати при температурі 190 градусів 30 хвилин.
шурпа в горщику - фото крок 10
При подачі на стіл можна посипати зеленню, окремо можна подати сметану.

Схожі рецепти