Шурпа в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає бажання готувати і перше і друге, приготуйте шурпу! Це настільки ситний, густий і наваристий суп, що після нього ви подужаєте хіба що компот.
Şurpa - одне з найвідоміших страв східної кухні. Як її тільки не називають - і чарпа, і болить, і суп… Але від назви не змінюється вміст - смачний суп!
На Сході не застосовують ніяких підсилювачів смаку або ароматизаторів. Так що при готуванні необхідно класти тільки найсвіжіші продукти. А в іншому рецепт шурпи в горщику дуже простий. Ділюся їм!
- Баранина - 400 грам (добре, якщо м'ясо буде на кісточці.)
- Картопля - 400 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
М'ясо вимити, покласти в каструлю. Додати 2 літра холодної води, поставити на вогонь. Після закипання знімати регулярно піну.
1 морква вимити, очистити, покласти в каструлю з киплячим бульйоном.
1 цибулину почистити, покласти в каструлю з киплячим бульйоном. Варити м'ясо з овочами 40 хвилин.
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
Другу морква вимити, почистити, нарізати кружечками.
Другу цибулину очистити, нарізати півкільцями.
Болгарський перець вимити, нарізати шматочками.
Помідори вимити, нарізати шматочками.
М'ясо вийняти з бульйону, нарізати на шматочки. Покласти в горщики нарізане м'ясо і підготовлені овочі. Залити бульйоном, додати лавровий лист, вершкове масло, сіль, перець. Поставити горщики в духовку. Запікати при температурі 190 градусів 30 хвилин.
При подачі на стіл можна посипати зеленню, окремо можна подати сметану.