Шукети
(покроковий рецепт з фото)
Шукети - незвичайні повітряні тістечка, дуже прості у приготуванні. Прикрашаються кондитерськими намистинками і стружками. Спробуйте.
Шукети придумав Марі-Антуан Карем, який служив головним кухарем у королів і царів. Деякий час він навіть господарював на кухнях Олександра Першого і Наполеона. Марі-Антуана називали кухарем королів і королем кухарів. Історія його кар'єри цікава тим, що саме йому ми зобов'язані більшості нинішніх ласощів. А шукети настільки полюбилися гурманам, що їх досі друкують у всіх кулінарних книгах, не змінюючи рецепта. Ось така невигадлива історія простого десерту. Пропоную вам покроковий рецепт шукетов з фотографіями.
- Вода - 30 мілілітрів
- Молоко - 30 мілілітрів
- Борошно - 35 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
Налийте в невелику каструлю воду і молоко. Поставте на вогонь і розтопіть в каструлі вершкове масло. Постійно помішуйте, щоб масло не пригоріло.
Не забирайте каструлю з плити. Додайте в неї борошна. І відразу розмішайте. Борошно краще розмішувати в гарячій суміші, тоді вона швидше загусне. Тісто має стати густим.
Приберіть каструлю з плити і замісіть тісто віночком.
Викладіть тісто в чашку і дайте йому трохи охолонути. Хвилин 5. Потім додайте яйце.
Перемішайте до отримання однорідної маси.
Як тільки ви остаточно замісили тісто, включіть її на 200 градусів. Нехай нагрівається. Тим часом, викладіть тісто в целофановий пакет. (якщо у вас, так само як у мене, немає спеціальний пакет для випічки:)).
Застеліть деко пекарської папером. Проріжте маленьку дурочку в підставі пакета і видавлюйте на деко невеликі шукети.
Прикрасьте шукети кондитерськими намистинками або стружками.
Запікаються шукети 15-20 хвилин:)
У вас вийдуть ось такі чудові повітряні шукети! Приємного чаювання! :)