Рецепт Штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою фото

Штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якось раз я задалася питанням, як приготувати штрудель з сирного тесту з вишнею. Сирне тісто дуже нагадує листкове: ніжне, розсипчасте і в міру вологе. Саме тому я вибрала його.

Опис приготування:

Порада: не нехтуйте охолодженням тесту протягом ночі. Завдяки охолодженню, тісто стає м'якше і приємніше. Так що розраховуйте, що приготування штруделя займе добу, з урахуванням підготовки начинки і тіста.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сир 10% - 250 грам (зернистий)
  • Вишня - За смаком (можна використовувати і інші начинки)
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 1
Змішала на маленькій швидкості за допомогою міксера сир, вершкове масло і цукор. Додала борошно. Заважати варто, поки маса не стане повітряної і однорідної.
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 2
Поверхня, на якій буду розгортати тісто, присипала борошном, щоб нічого не прилипало. Розкотила тісто в об'ємний куля. Не варто розгортати його в млинець. Повинен бути обсяг.
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 3
Розділила тісто на шматочки. У мене вийшло 4. Потім розкачати їх в прямокутники і обернула плівкою. На ніч залишила в холодильнику (дуже важливий крок).
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 4
Заповнити середину я вирішила вишенькою. На ніч я її присипала цукром і залишила розморожувати. Вранці розвела на три великі ложки вишневого соку, велику ложку крохмалю. Дочекалася поки все закипить. Потім в каструльку засипала вишню і сік, що залишився.
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 5
Витягла з холоду тісто. Розгортати варто до дуже тонкого шару. Я робила це на тонкої тканини. Потрібно постаратися, щоб вийшли шматочки з рівними боками. Начинку потрібно викладати лінією, відступаючи приблизно 4-5 см.
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 6
Всі краї тіста я змащую яєчним білком. Навколо начинки теж можна змастити. Потім за допомогою рушники повертаю штрудель рулетом.
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 7
На деко укладати штрудель потрібно дуже акуратно і обов'язково швом вниз. Перш ніж включити духовку, штрудель потрібно промазати жовтком зі збитою ложкою молока.
штрудель з сирного тесту з вишневою начинкою - фото крок 8
30 хвилин - і вуаля, шедевр готовий! Духовку варто ставити на 180 градусів, не більше. Однак, перш ніж витягувати, перевірте, щоб скоринка пропеклась і було видно легкий рум'янець.

Схожі рецепти