Бісквітний торт з вишневою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Настільки я звикла піч сама випічку, що вже не можу уявити, щоб я пішла в магазин і купила готову. До будь-якого свята або особливого випадку я тримаю в голові рецепт.
Нещодавно мені захотілося зробити вишукані десерт, але все ж зі звичного тесту. Тому розповім вам, як приготувати бісквітний торт з вишневою начинкою. Смачнючий ягідну прошарок покриє сир маскарпоне. Поєднання двох шарів незвично смачне і ніжне. Вони різні за текстурою, а разом дарують неймовірне відчуття.
- Борошно - 150 грам (просіяне)
- Цукор - 300 грам(150 для бісквіта, 150 для крему)
- Вершки - 250 грам (жирні, 30% і вище)
- Маскарпоне - 250 грам
- Молочний шоколад - 100 грам
- Консервована вишня - 0, 5 штуки (півбанки, без кісточок)
- Вишневий компот - 150 мілілітрів (для просочення)
- Яйця - 3 штуки
Спершу зробимо бісквіт. Для цього в глибоку миску вбийте яйця. Збивайте їх міксером, поступово підсипаючи цукор. Збиваємо довго (8-9 хвилин). Яйця сильно збільшаться в обсязі і посветлеют.
Невеликими порціями всипаємо просіяне борошно. Акуратно, зверху вниз, перемішуємо.
Форму для випічки застилає пергаментом. Дно також змажемо вершковим маслом. Тісто перекладаємо в форму і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 25 хвилин (до сухої сірники).
Вишню проціджуємо і трошки віджимаємо руками. Якщо хочете використовувати заморожену вишню, проваріть її попередньо в цукровому сиропі.
Вершки збиваємо з цукром до однорідності. Потім додаємо маскарпоне і все ретельно перемішуємо. Якщо не виходить добре розмішати ложкою, можете використовувати для цього міксер (на самій низькій швидкості, пару оборотів).
Остиглий бісквіт повертаємо в форму. Просочуємо його.
Зверху викладаємо вишні. На них виливаємо готовий крем.
Шоколад натріть на тертці. Посипте їм тортик зверху.
Готово! Смачного!