Штрудель з буряком, сиром і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, штрудель (ньому. Strudel - «вихор, воронка, вир ») буває не тільки з десертною, але і з різною несолодкої начинкою. Картопляний, ковбасний, м'ясної ... А ще з буряком, сиром і шпинатом.
Заходьте в гості, я розповім вам, як приготувати штрудель з буряком, сиром і шпинатом. У цьому пирозі під тонким тестом закутали смачну і ситну начинку, в якій вдало поєднуються буряк, сир і шпинат.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно житнє обдирне - 3 Ст. Ложки(2 ст. L. - в тісто; 1 ст. L. - для начинки)
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Буряк - 300 грам (запечена)
- Шпинат - 200 грам (заморожений)
- Сир - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Оцет 6% яблучний - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Борошно пшеничне і борошно житнє просійте в глибоку миску, зробіть поглиблення. Вбийте яйце, додайте воду, сіль і рослинне мало, замісіть тісто. Довго вимішувати не варто, досить, щоб тісто зібралося в однорідний шар. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" з 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Овочі очистіть. Шпинат розморозити при кімнатній температурі, відіжміть зайву вологу.
Оливкова олія розігрійте в глибокій сковороді, подрібнену цибулю і часник пасеруйте до м'якості.
Додайте шпинат, сіль і перець за смаком, тушкуйте протягом 2-3 хвилин.
Буряк і сир натріть на крупній тертці, з'єднайте зі шпинатом, цукром і оцтом.
Тісто розкачати в дуже тонкий прямокутний пласт і присипте 1 ст. L. Житнього борошна.
Разместите по пласту начинку, не доходячи до краю по 2 см, загорніть краю.
Поверніть в рулет, наколи верх виделкою і змастіть сумішшю жовтка і 1 ст. L. Води, посипте кунжутом. Поставте пиріг пекти в розігріту до 180 ° С духовку на 55 хвилин.
Готовий штрудель прикрийте х / б рушником і повністю остудіть на решітці. Смачного!