Штрудель із сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ніколи не готували штрудель, то вам потрібно починати з класичного рецепту з яблуком. А якщо ви вже не раз справлялися з цим випічкою, то можете спробувати мій варіант. Начинка вас здивує.
Ознайомтеся з тим, як приготувати штрудель з сиром та родзинками, а саме з рікоттою. Порадувало, що таке поєднання дуже прикрасило цей рецепт, а також подарувало новий смак: ніжний, солодкий і вершковий. Тісто будемо замішувати самі, але для тих, у кого немає часу, підійде готове тонке бездріжджове.
- Яйце - 5 штук(1 шт - в тісто, 4 шт - в начинку)
- Лимон - 1 штука
- Борошно пшеничне - 130 грам
- Вода - 60 мілілітрів (тепла)
- Rikotta - 500 грам
- Ізюм - 80 грам
- Грецький йогурт - 100 грам
- Мед - 60 грам
- Кокосова олія - 50 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка в начинку, 1 щіпка в тісто)
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Цукор білий - 2 щіпки
1. Ізюм промийте і замочіть у воді на 10-15 хвилин.
2. Поки займіться тестом. Зробіть з борошна гірку на рівній поверхні. У центрі утворіть лунку. Розбийте в неї яйце, влийте оливкову олію і додайте сіль.
3. Потім обережно влийте воду і почніть замішувати тісто ложкою.
4. Потім зробіть тісто однорідним, замішуючи його руками. Приберіть масу під харчову плівку в холодильник на 30 хвилин.
5. У цей час зробіть начинку. Збийте білки з дрібкою солі.
6. А до жовтків додайте ванілін, йогурт, сир, мед, кокосове масло і натріть цедру лимона. Все перемішайте.
7. Потім акуратно додайте білки до жовтків, перемішуючи масу.
8. Тим часом тісто буде готове. Розкачайте його в тонкий пласт і змастіть яєчної сумішшю.
9. Потім по периметру розкладіть родзинки.
10. Тепер акуратно поверніть тісто в рол, зліплені всі краї тіста.
11. Зверху тісто змастіть молоком і присипте цукром.
12. Випікайте штрудель протягом 35 хвилин при 180 градусах в духовці. Подавайте випічку з цукровою пудрою. Приємного чаювання!