Штрудель з лаваша з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Любителям смачної і швидкої випічки присвячується мій сьогоднішній рецепт штруделя з лаваша з сиром. Десерт виходить дуже смачним, соковитим і ароматним.
Звичайно, оригінальним рецептом штруделя мій рецепт назвати не можна. Я би сказала, що це рецепт а-ля штрудель або просто рулет з лаваша з сиром. Але результат вам неодмінно сподобається. Лаваш просочується соком сиру і яблука, стає дуже м'яким і ніжним. А начинка виходить дуже ніжною і ароматною. Я навіть не очікувала, що поєднання сиру, яблука і кориці настільки вдале. Обов'язково спробуйте!
- Лаваш - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Сир - 200-250 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яблуко натріть на крупній тертці, не очищаючи. Щоб воно не потемніло, можна скропити лимонним соком.
Сир змішайте з цукром (цукор можна не додавати або додати більше). Змастіть сирною масою лаваш по всій поверхні.
Зверху викладіть натерті яблука і присипте корицею.
Лаваш у мене круглої форми і при згортанні кінці рулету вийшли б тонкими і виглядали б не апетитно. Тому я обрізала з двох сторін лаваш і поклала на середину. Тепер рулет вийде ще товщі і смачніше.
Щільно загорніть лаваш в рулет.
Перекладіть рулет на пергамент, змастіть яйцем і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 20. Десерт готується дуже швидко, потрібно тільки, щоб яйце зчепилося, і на поверхні з'явилася золотава скоринка.
Рулет готовий. Присипте його цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!