Штрудель із сиром і вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний соковитий десерт для вечірнього чаювання. Готується, як і всі з листкового тіста, дуже легко і швидко, так що ви не втомитеся. Всі будуть приємно здивовані смаком ароматного штруделя!
Класичний штрудель готують з витяжного тіста, але ми підемо швидким і легким шляхом: використовуємо готове листкове бездріжджове тісто. Наш штрудель вийде нітрохи не гірше, а з огляду на те, що ми витратимо мінімум сил і часу - навіть краще, чи не так? Рецепт приготування штруделя з сиром і вишнею дуже простий, переконайтеся самі.
- Листкове бездріжджове тісто - 250 грам
- Сир - 400-500 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вишня заморожена - 300 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Вишню розморожуємо і відкидаємо на друшляк, нехай стече сік. Можна використовувати і свіжі ягоди, тоді видаліть кісточки і теж відкиньте ягоди на друшляк.
Готуємо сирну начинку, викладаємо сир в миску, додаємо одне ціле яйце і два жовтки, ванільний цукор і півсклянки звичайного цукру.
Переминається-перемішуємо до однорідного стану.
Розкачуємо в тонкий пласт листкове тісто.
Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом.
І викладаємо тонким шаром сирну начинку, залишаючи з трьох сторін прямокутника тесту вільні краю приблизно по 2 см.
Ягоди вишні змішаємо з цукром, що залишився і корицею.
Викладемо ягоди на сирний шар з того краю, з якого почнете загортати штрудель.
Тепер загортаємо бічні краї тіста
І формуємо штрудель, звертаючи тісто з начинкою в рулет.
Акуратно перекладаємо швом вниз на деко, застелений папером для випічки
Змішуємо жовток від залишився яйця з молоком, смажена цією сумішшю наш штрудель.
І відправляємо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Остужаем, посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо і насолоджуємося!