Рецепт Штрудель з вишнею класичний фото

Штрудель з вишнею класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Ягоди , Горіхи , Листкове тісто , Вишня , Заморожена вишня
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 6 - 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Штрудель з вишнею класичний - чудовий десерт, має кисло-солодку начинку в найтоншому хрусткому тесті. Приготувати його вдома не так вже й складно, просто дотримуйтесь рецептом.

Опис приготування:

Штрудель з вишнею класичний - смачний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. Подавайте його теплим, прикрасивши збитими вершками або морозивом. Також штрудель можна полити шоколадом або карамеллю, на ваш смак.

Цей рецепт передбачає використання заморожених вишень без кісточок, що робить його приготування можливим в будь-який час року і кілька економить час.

  • Вишня заморожена - 600 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Мигдаль - 50 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сухарі пшеничні - 50 грам (мелені)
  • Вершкове масло - 100 грам (можливо, трохи більше)
  • Вода - 130-150 мілілітрів
штрудель з вишнею класичний - фото крок 1
1. Вишню заздалегідь розморозити, перекладіть в сито і залиште, щоб стік весь сік. Якщо вишня з кісточками, видаліть їх.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 2
2. У широку миску або каструлю просійте борошно, додайте олію, сіль, яйце і воду. Замісити досить м'яке тісто.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 3
3. Інтенсивно вимісити тісто (близько 10 хвилин) на змащеному олією столі. Після чого загорніть його в харчову плівку і залиште мінімум на півгодини.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 4
4. Мигдаль подрібніть за допомогою длендера. Обсмажте його разом з сухарями на вершковому маслі близько хвилини (тільки щоб вони нагрілися). Далі додайте цукор і перемішайте до однорідності.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 5
5. Вилежатися тісто трохи розкачайте за допомогою качалки на злегка присипати борошном столі або іншій відповідній поверхні. Покладіть його на рушник (бажано лляна). Підклавши руки під пласт тесту долонями вниз, поступово розтягуйте його на всі боки від середини до країв. Не поспішайте, інакше тісто може порватися. Ви тягнете, поки тісто не стане напівпрозорим. Намагайтеся щоб пласт мав прямокутну форму. Витягнутий пласт змастіть маслом, розподіліть на ньому рівномірно підготовлену присипку. По краях залиште 3-5 мм. Без присипки.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 6
6. Далі рівномірно викладіть вишні, загорніть краю пласта по сторонам. Поверніть рулет (оскільки руками, не пошкодивши тісто, зробити це буде досить складно, допомагайте собі рушником), після кожного обороту змащуйте верхню його сторону маслом. Защипніть шов. Обережно покладіть вийшов штрудель швом вниз, на деко застелений папером.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 7
7. Штрудель змастіть розтопленим вершковим маслом і випікайте в попередньо розігрітій духовці, при 180-190 оС 40-45 хвилин. Відразу після готовності гарячий штрудель також змастіть маслом.
штрудель з вишнею класичний - фото крок 8
8. Ще теплий штрудель густо, рівномірно присипте цукровою пудрою (для полегшення даного процесу можна скористатися ситом).

Схожі рецепти