Рецепт Шоколадний торт в шоколадній глазурі фото

Шоколадний торт в шоколадній глазурі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Шоколад
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Торти , Глазур
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже смачний тортик для справжніх ласунів:)

Опис приготування:

1. Духовку розігріти до 160-180 градусів.

2. Приготувати форму для торта, застеливши папером для випічки.

3. Борошно змішати з какао і сіллю.

4. В окремій мисці ретельно збити жовтки з 2/3 склянки цукру. Додати ванілін і суху суміш (пункт 3).

5. Потроху додавати масло кімнатної температури і перемішати міксером.

6. Збити білки, щіпку солі і цукор, що залишився до повітряної консистенції і ввести поступово в тісто.

7. Перелити тісто в приготовану форму і випікати 30-50 хв (в залежності від висоти форми). Перевірити готовність ножем.

Для глазурі:

1. Нагріти вершки на середньому вогні, додати шоколад і дати йому розтопитися. Поки крем теплий використовувати його як глазур.

2. На ніч поставити тортик в холодильник.

Смачного!


  • Борошно - 1 Склянка
  • Какао-порошок - 1/2 склянки (несолодкий)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 4 штуки (великі)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванілін - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Жирні вершки - 1/2 склянки (для глазурі)
  • Гіркий шоколад - 100-150 грам (для глазурі)
1. Духовку розігріти до 160-180 градусів.

2. Приготувати форму для торта, застеливши папером для випічки.

3. Борошно змішати з какао і сіллю.

4. В окремій мисці ретельно збити жовтки з 2/3 склянки цукру. Додати ванілін і суху суміш (пункт 3).

5. Потроху додавати масло кімнатної температури і перемішати міксером.

6. Збити білки, щіпку солі і цукор, що залишився до повітряної консистенції і ввести поступово в тісто.

7. Перелити тісто в приготовану форму і випікати 30-50 хв (в залежності від висоти форми). Перевірити готовність ножем.

Для глазурі:

1. Нагріти вершки на середньому вогні, додати шоколад і дати йому розтопитися. Поки крем теплий використовувати його як глазур.

2. На ніч поставити тортик в холодильник.

Смачного!

Схожі рецепти