Шоколадний торт в шоколадній глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний тортик для справжніх ласунів:)
1. Духовку розігріти до 160-180 градусів.
2. Приготувати форму для торта, застеливши папером для випічки.
3. Борошно змішати з какао і сіллю.
4. В окремій мисці ретельно збити жовтки з 2/3 склянки цукру. Додати ванілін і суху суміш (пункт 3).
5. Потроху додавати масло кімнатної температури і перемішати міксером.
6. Збити білки, щіпку солі і цукор, що залишився до повітряної консистенції і ввести поступово в тісто.
7. Перелити тісто в приготовану форму і випікати 30-50 хв (в залежності від висоти форми). Перевірити готовність ножем.
Для глазурі:
1. Нагріти вершки на середньому вогні, додати шоколад і дати йому розтопитися. Поки крем теплий використовувати його як глазур.
2. На ніч поставити тортик в холодильник.
Смачного!
- Борошно - 1 Склянка
- Какао-порошок - 1/2 склянки (несолодкий)
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 4 штуки (великі)
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Жирні вершки - 1/2 склянки (для глазурі)
- Гіркий шоколад - 100-150 грам (для глазурі)
2. Приготувати форму для торта, застеливши папером для випічки.
3. Борошно змішати з какао і сіллю.
4. В окремій мисці ретельно збити жовтки з 2/3 склянки цукру. Додати ванілін і суху суміш (пункт 3).
5. Потроху додавати масло кімнатної температури і перемішати міксером.
6. Збити білки, щіпку солі і цукор, що залишився до повітряної консистенції і ввести поступово в тісто.
7. Перелити тісто в приготовану форму і випікати 30-50 хв (в залежності від висоти форми). Перевірити готовність ножем.
Для глазурі:
1. Нагріти вершки на середньому вогні, додати шоколад і дати йому розтопитися. Поки крем теплий використовувати його як глазур.
2. На ніч поставити тортик в холодильник.
Смачного!