Шоколадний пиріг в глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Шокоголіков і просто любителі солоденького, не проходьте повз цього класного і зовсім нескладного рецепта! Приголомшливий варіант домашньої випічки, смачною і апетитною, хочу запропонувати взяти на замітку.
З тестом все дуже просто і зрозуміло. А далі є два варіанти: ви можете спекти один корж і розрізати його навпіл, а можете розділити тісто і зробити два окремих коржа. Крім глазурі і цукрової пудри для прикраси такого пирога відмінно підійдуть свіжі ягоди або фрукти.
- Борошно - 140 грам
- Какао - 65 грам
- Вершкове масло - 85 грам
- Сіль і розпушувач - 1 щіпка
- Цукор - 1 Склянка (можна взяти білий і коричневий навпіл)
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 150 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вода - 40 мілілітрів (глазур)
- Какао - 20 грам (глазур)
- Вершкове масло - 110 грам (глазур)
- Шоколад - 150 грам (глазур)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (глазур)

1. Для початку потрібно зайнятися тестом.

2. З'єднайте обидва види цукру з розм'якшеним вершковим маслом, збийте.

3. Додайте яйця і ванільний екстракт.

4. Окремо з'єднайте борошно, какао, сіль і розпушувач. Перемішайте і всипте сухі інгредієнти.

5. Влийте кефір і перемішайте все, щоб тісто було однорідним і без грудочок.

6. Розділіть тісто навпіл, вилийте кожну частину в форму, змащену маслом і присипану борошном або застелену пергаментом. Надішліть корж пекти при температурі 180 градусів хвилин 20-25.

7. Для приготування глазурі залийте гарячою водою какао і перемішайте.

8. Вершкове масло збийте з цукровою пудрою до пишності. Розтопіть на водяній бані шоколад.

9. З'єднайте всі інгредієнти разом і збийте.

10. Викладіть частина глазурі на корж, розподіліть рівним шаром.

11. Зверху акуратно покладіть другий корж і змастити з усіх боків пиріг глазур'ю.

12. При бажанні присипте шоколадний пиріг в глазурі трохи цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!