Рецепт Шоколадний торт «Горіховий прутик» фото

Шоколадний торт «Горіховий прутик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Рецепти сироїдіння
На полуденок , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Ювілей , Різдво
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ароматний торт з глибоким смаком шоколаду і карамельних горіхів. Шовковистий вершковий крем і хрустів шматочки карамелі з горіхами підкреслюють шоколадну вологість бісквіта. Дуже хороший як до чаю, так і до чашечки чорної міцної кави!

Опис приготування:

Нескладний у приготуванні торт прикрасить сімейне торжество або недільний чаювання. Торт вийде з яскравим смаком шоколаду, який відмінно підкреслить ніжний вершковий крем. Солодкий, ситно і дуже смачно!

  • Яйця - 3 штуки (кОРЖ: всі продукти нижче)
  • Цукор - 2/3 склянки (обсяг склянки 250 мл)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка (меч)
  • Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
  • Горіхи - 1 Склянка (гОРІХИ В КАРАМЕЛІ: всі продукти нижче)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 80 грам (кРЕМ: всі продукти нижче)
  • Згущене молоко - 200 мілілітрів (я брала згущені вершки)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (гЛАЗУРЬ: всі продукти нижче)
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Лікер - 70 грам (горіховий для просочення)
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 1
Увімкніть духовку прогріватися до 200 градусів. У простору миску розбити яйця, всипати цукор, влити олію і кефір. Змішати до однорідності.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 2
Просіяти борошно з какао порошком і содою. Всипати в яєчну суміш і акуратно перемішати.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 3
Останнім етапом влити оцет, це додасть шоколадному бісквіту відмінний аромат.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 4
Ще раз швидко перемішати тісто і вилити в підготовлену форму. Випікати близько півгодини, перевірити готовність зубочисткою. Головне, не пересушити бісквіт.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 5
Остудити на решітці повністю.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 6
Горіхи - у мене макадамия - прожарити на сковороді, зарум'яниться горіхи присипати цукром і дати йому карамелізуватися.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 7
Горіхи в карамелі викласти на силіконовий килимок і остудити.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 8
Бісквіт розрізати на три коржі і просочити розведеним кип'яченою водою (35 грам) горіховим лікером.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 9
Залишити кілька красивих горіхів цілими, інші пробити блендером в середню крихту.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 10
Для крему розм'якшене масло збити до білого кольору і частинами додати згущені вершки. Ще раз збити. Всипати в крем більшу частину горіхів, залишивши приблизно чверть на прикрасу. Розмішати крем лопаткою.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 11
Укласти нижній корж на блюдо і змазати його 1/2 частиною крему. Укласти другий корж і покрити залишками крему. Накрити третім коржем і притиснути її, злегка вирівнюючи. Зверху накрити коржі плоскою тарілкою і трохи придавити невеликим вантажем. Прибрати в холодильник на 1 час.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 12
Зварити густу глазур, змішавши какао з цукром і сметаною. Варити після закипання 3 хвилини, помішуючи. У гарячу глазур вмішати вершкове масло, трохи остудити і покрити торт, намагаючись прикрити нерівності більш товстим шаром глазурі.
шоколадний торт «Горіховий прутик» - фото крок 13
Прикрасити торт горіхами і дати просочитися ще з півгодини в холодильнику. Після чого подавати. Приємного чаювання!

Схожі рецепти