Шоколадний торт «Горіховий прутик»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний торт з глибоким смаком шоколаду і карамельних горіхів. Шовковистий вершковий крем і хрустів шматочки карамелі з горіхами підкреслюють шоколадну вологість бісквіта. Дуже хороший як до чаю, так і до чашечки чорної міцної кави!
Нескладний у приготуванні торт прикрасить сімейне торжество або недільний чаювання. Торт вийде з яскравим смаком шоколаду, який відмінно підкреслить ніжний вершковий крем. Солодкий, ситно і дуже смачно!
- Яйця - 3 штуки (кОРЖ: всі продукти нижче)
- Цукор - 2/3 склянки (обсяг склянки 250 мл)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка
- Кефір - 200 мілілітрів
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (меч)
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
- Горіхи - 1 Склянка (гОРІХИ В КАРАМЕЛІ: всі продукти нижче)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам (кРЕМ: всі продукти нижче)
- Згущене молоко - 200 мілілітрів (я брала згущені вершки)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (гЛАЗУРЬ: всі продукти нижче)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 25 грам
- Лікер - 70 грам (горіховий для просочення)
Увімкніть духовку прогріватися до 200 градусів. У простору миску розбити яйця, всипати цукор, влити олію і кефір. Змішати до однорідності.
Просіяти борошно з какао порошком і содою. Всипати в яєчну суміш і акуратно перемішати.
Останнім етапом влити оцет, це додасть шоколадному бісквіту відмінний аромат.
Ще раз швидко перемішати тісто і вилити в підготовлену форму. Випікати близько півгодини, перевірити готовність зубочисткою. Головне, не пересушити бісквіт.
Остудити на решітці повністю.
Горіхи - у мене макадамия - прожарити на сковороді, зарум'яниться горіхи присипати цукром і дати йому карамелізуватися.
Горіхи в карамелі викласти на силіконовий килимок і остудити.
Бісквіт розрізати на три коржі і просочити розведеним кип'яченою водою (35 грам) горіховим лікером.
Залишити кілька красивих горіхів цілими, інші пробити блендером в середню крихту.
Для крему розм'якшене масло збити до білого кольору і частинами додати згущені вершки. Ще раз збити. Всипати в крем більшу частину горіхів, залишивши приблизно чверть на прикрасу. Розмішати крем лопаткою.
Укласти нижній корж на блюдо і змазати його 1/2 частиною крему. Укласти другий корж і покрити залишками крему. Накрити третім коржем і притиснути її, злегка вирівнюючи. Зверху накрити коржі плоскою тарілкою і трохи придавити невеликим вантажем. Прибрати в холодильник на 1 час.
Зварити густу глазур, змішавши какао з цукром і сметаною. Варити після закипання 3 хвилини, помішуючи. У гарячу глазур вмішати вершкове масло, трохи остудити і покрити торт, намагаючись прикрити нерівності більш товстим шаром глазурі.
Прикрасити торт горіхами і дати просочитися ще з півгодини в холодильнику. Після чого подавати. Приємного чаювання!