Канадський горіховий торт
(покроковий рецепт з фото)
Канадський горіховий торт простий і дуже смачний десерт. Ніжний і пористий корж із заварного тесту, з шматочками горіха і кавово-масляний крем ідеально поєднуються між собою. Чудово!
Для всіх любителів випічки з великою кількістю горіхів пропоную приготувати канадський горіховий торт. Невигадлива домашня випічка, готувати просто, а на столі просто смакота! ділюся рецептом, як приготувати такий тортик. В оригінальному рецепті використовуються горіхи пекан, але я готувала і з волоськими, абсолютно немає різниці. Прянощі в коржі добре відчуваються, і надають дуже цікаву нотку випічці. Дайте торту просочитися декілька годин, а краще, залиште на всю ніч в холодильнику. При подачі прикрасьте тортик горіхами або шоколадної посипкою. Насолоджуйтесь!
- Kiyatok - 2 склянки
- Orex Pekan - 2 склянки
- Вершкове масло - 220 грам(110 г. - в тісто і 110 г. - в вершках)
- Мелений сухий імбир - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 150 грам
- Сода харчова - 2 чайних ложки
- Коричневий цукор - 2 склянки
- Вода холодна - 1/2 склянки
- Борошно - 3, 5 склянки
- Цукрова пудра - 150 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
У киплячу воду всипте горіхи.
Додайте 110 г. Вершкового масла.
Потім додайте імбир, корицю, коричневий цукор, мускатний горіх і родзинки.
Доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.
Додайте півсклянки холодної води і соду. Введіть борошно невеликими порціями.
Всипаючи борошно в тісто, постійно розмішуйте, щоб тісто було без грудочок.
Розділити тісто 2 частини і перелийте в форми для запікання. Я випікаю коржі в 2 формах, так виходить швидше.
Надішліть тісто в розігріту до 180 градусів на 25-35 хвилин.
Для крему: масло кімнатної температури з'єднайте з цукровою пудрою і какао. За допомогою міксера збийте все до однорідності.
Охолоджений корж змастіть кремом, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
Накрийте другим коржем, і змастити торт з усіх боків тонким шаром. Дайте торту настоятися кілька годин, і подавайте до столу. Приємного чаювання!