Шоколадний пиріг з білковим кремом і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Коли я чую слова "шоколад" і "домашня випічка", то відразу ж у мене течуть слинки. А якщо поєднати ці речі в одному рецепті, то результат повинен вийде приголомшливий.
Так і сталося, тому із задоволенням ділюся з вами новим рецептом. Запишіть, як приготувати шоколадний пиріг з білковим кремом і апельсинами. Сам бісквіт досить простий, але ось доповнення та прикраси зверху змінюють його смак, роблячи його багатогранним: солодко-кислим з гіркою ноткою.
- Цукор - 350 грам(150 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Вершкове масло - 170 грам(150 г - в тісто, 20 г - для змащування форми)
- Борошно - 110 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Шоколад чорний 72% - 60 грам
- Яйце - 4 штуки
- Яєчний білок - 3 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Сік лимона - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Займіться тестом. Яйця кімнатної температури збийте в піну, щоб вони збільшилися вдвічі. Найкраще це робити міксером.
Додайте до яєць цукор. Збийте масу до світлого кольору.
До цієї маси додайте просіяне борошно і розпушувач, натертий дрібно шоколад і розм'якшене масло. Збивайте тісто ще 4 хвилини.
Чашу мультиварки змастіть маслом. Влийте в неї тісто. Поставте режим "випічка" з 45 хвилин.
Поки бісквіт випікається і потім остигає, займіться кремом. Добре промийте апельсин. Натріть цедру з половини плода, а другу частину наріжте красивими часточками.
Білки з сіллю збийте до піни.
Обережно додайте до білків цукор, продовжуючи збивати масу.
В кінці додайте в крем цедру апельсина і лимонний сік. Обережно все перемішайте.
За допомогою кондитерського мішка прикрасьте пиріг кремом, а зверху покладіть часточки апельсина. Приємного чаювання!