Шоколадний міні-пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Один з тих ідеальних шоколадних десертів, який не вимагає коментарів. Всього 5 інгредієнтів, а в результаті у вас шикарний десерт. Візьміть на замітку, як приготувати шоколадний міні-пиріг.
Всіх інгредієнтів вистачить для приготування всього 2 маленьких пирогів, якщо хочете зробити більше, просто збільште кількість продуктів. Готовий пиріг можна подавати прямо у формі або акуратно видаліть, посипте цукровою пудрою і подавайте.
- Яйця - 1 штука
- Курячий жовток - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Шоколад - 1/3 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
1. У кожну формочку для випічки покладіть по 0, 5 столової ложки масла.
2. Змастіть гарненько краю і дно формочки. Викладіть по 0, 5 столової ложки борошна.
3. Акуратно нахиляйте форми, щоб розподіліть борошно, її залишки струсіть.
4. У миску викладіть ціле яйце, курячий жовток і додайте цукор.
5. Збийте все виделкою або вінчиком.
6. В іншу миску викладіть шоколад, до нього додайте вершкове масло.
7. Надішліть миску в мікрохвильову піч, щоб розтопити шоколад.
8. Змішайте яєчну суміш з шоколадної і залишилася борошном.
9. Розподіліть шоколадне тісто між двома формочками для випічки.
10. Запікайте формочки в розігрітій до 230 градусів духовці близько 8-10 хвилин.
11. Акуратно видаліть пиріг з формочок і посипте цукровою пудрою, насолоджуйтеся кожним шматочком.