Шоколадні грибочки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.
Ідеальне частування для дітей - шоколадні грибочки в домашніх умовах! Грибочки можна подавати окремо, а можна прикрашати ними торти, пироги і взагалі будь-яку випічку. Спробуйте, цікава ідея!
Опис приготування:
Це дуже смачно і легко, адже за основу тут береться не тісто, а безе! До речі, якщо у вас є радянські формочки для випікання"грибочків" , можете спростити собі задачу і викласти збиті білки прямо туди, але помістіть форму в духовку, не закриваючи кришкою. Вийдуть повністю білі гриби, які можна прикрашати, як заманеться!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0.5 склянки
- Шоколад - 100 грам
- Обкладинка - За смаком
1. За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до стану стійких піків. Для кращого результату використовуйте яйця кімнатної температури. Якщо не виходить, використовуйте тільки білки і цукор, додавши дрібку лимонної кислоти. Розміщуємо білу масу в кулінарний пакет.
2. Деко застилає папером, за допомогою пакета формуємо парна кількість"деталей" для грибів: частина круглих (капелюшки грибів) і частина - витягнутих вгору. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
3. Шоколад розтопити. Коли безе буде готово і трохи затвердіє, обрізаємо верхню гостру частина"ніжок" . "Капелюшки" занурюємо в шоколад і ліпимо їх до"ніжок" .
4. Верхню частину я додатково змастила білковим кремом і посипала корицею. Але можна залишити і коричневі"капелюшки" . Готово!