Рецепт Шоколадні грибочки фото

Шоколадні грибочки
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Яйця , Шоколад
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Фуршет
Десерти , Безе
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Ідеальне частування для дітей - шоколадні грибочки в домашніх умовах! Грибочки можна подавати окремо, а можна прикрашати ними торти, пироги і взагалі будь-яку випічку. Спробуйте, цікава ідея!

Опис приготування:

Це дуже смачно і легко, адже за основу тут береться не тісто, а безе! До речі, якщо у вас є радянські формочки для випікання"грибочків" , можете спростити собі задачу і викласти збиті білки прямо туди, але помістіть форму в духовку, не закриваючи кришкою. Вийдуть повністю білі гриби, які можна прикрашати, як заманеться!

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Шоколад - 100 грам
  • Обкладинка - За смаком
шоколадні грибочки - фото крок 1
1. За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до стану стійких піків. Для кращого результату використовуйте яйця кімнатної температури. Якщо не виходить, використовуйте тільки білки і цукор, додавши дрібку лимонної кислоти. Розміщуємо білу масу в кулінарний пакет.
шоколадні грибочки - фото крок 2
2. Деко застилає папером, за допомогою пакета формуємо парна кількість"деталей" для грибів: частина круглих (капелюшки грибів) і частина - витягнутих вгору. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
шоколадні грибочки - фото крок 3
3. Шоколад розтопити. Коли безе буде готово і трохи затвердіє, обрізаємо верхню гостру частина"ніжок" . "Капелюшки" занурюємо в шоколад і ліпимо їх до"ніжок" .
шоколадні грибочки - фото крок 4
4. Верхню частину я додатково змастила білковим кремом і посипала корицею. Але можна залишити і коричневі"капелюшки" . Готово!

Схожі рецепти