Грибочки в формочке
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати грибочки в формочке в домашніх умовах. Особливих зусиль не потрібно. Якщо вам від бабусі дісталася радянська форма, випікати оригінальні десерти буде дуже просто!
Рецепт приготування грибочків в формочке мені розповіла мама. Взагалі, наскільки я знаю, такі формочки є майже у всіх, але рецепт у кожної господині був свій. Якщо немає формочок, можна їх вирізати зі спеціального паперу, і спекти печиво у формі грибів. Теж смачно виходить!
- Яйця - 4 штуки(3 яйця - в тісто, один яєчний білок - для глазурі)
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 500 грам
- Коньяк - 1 Чайна ложка (можна замінити будь-яким міцним спиртним напоєм)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2.5 склянки (може знадобитися і більше)
- Цукрова пудра - 1 Склянка (можна цукор перемолоти в кавомолці)
- Мак - 1 За смаком (для прикраси. Можна замінити шоколадною крихтою, спеціальної кондитерської присипкою або взагалі обійтися без нього)
1. Збиваємо три яйця з цукром. Потім додамо вершкове масло, сметану, коньяк і розпушувач. Збиваємо все міксером після додавання кожного нового інгредієнта.
2. Поступово всипаємо борошно. Тісто має вийти, як для торта або бісквіта (по густоті). Тому борошна може знадобитися і більше, і менше.
3. Заповнюємо формочки тестом, готуємо до зарум'янювання. Тим часом зробимо глазур: міксером збиваємо яєчний білок з цукровою пудрою.
4. Занурюємо кожен "гриб" в глазур, посипаємо маком і залишаємо в холодильнику, поки глазур не затвердіє. От і все!