Печиво «грибочки» в формочке
(покроковий рецепт з фото)
Печиво родом з дитинства - красиві і смачні грибочки з глазур'ю і посипанням можна приготувати легко і просто з формою! Показую і розповідаю рецепт приготування печива "грибочки" в формочке!
Апетитне і красиве за формою печиво "грибочки" зручно готувати в формі. Тісто виходить досить жирним, тому форму вже змащувати не варто, а то масло буде капати на плиту. Щоб приготувати печиво "грибочки" в формі, можна ще зробити глазур шоколадну і білу, тоді печиво буде більш яскравим і святковим.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 250 грам
- Крем - 0, 5 L
- Ванільний цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Розпушувач - 1-2 чайних ложок
- Горілка - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2-3 склянок
- Шоколад - 250-300 грам
- Посипання - За смаком
Збийте яйце.
Потім в яйця додайте розм'якшене масло вершкове, сметану, цукор, ванільний цукор, щіпку солі, розпушувач і горілку.
Знову все збийте міксером.
Знову все збийте міксером.
Додайте 2-3 склянки борошна і замісити тісто досить густе.
Форму розігрійте на вогні.
Тісто викладайте в форму і смажте в формі з двох сторін на середньому вогні, за часом займає хвилин 5-7, орієнтуйтеся по запаху.
Готовим грибочками дайте охолонути.
Поки гриби остигають, підготуйте глазур. На водяній бані розтопіть шоколад.
В шоколад окуните грибочки, надавши їм "капелюшки" .
По бажанню, посипте капелюшки посипкою або подрібненими горішками. Грибочки відправте в холодильник, щоб глазур застигла.
Щоб ніжки зробити білими, приготуйте білкову легку глазур. Дл цього збийте білок один з цукровою пудрою до білих густих піків.
Умочіть ніжки грибів в білок, дайте підсохнути.
Готове печиво "грибочки" в формочке ідеально подавати з какао, чаєм або з кавою. Смачного!