Рецепт Шокобони фото

Шокобони
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Шоколад
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Шокобони - це смачна випічка з дріжджового тіста. Вона обов'язково припаде до смаку любителям шоколаду. Булочки виходять дуже ніжні й ароматні, з приємною глазур'ю. Спробуйте!

Опис приготування:

Така випічка точно припаде до смаку не тільки дорослим, але і дітям. Глазурі для булочок не шкодуйте. Чим її більше, тим смачніше буде їх їсти. Пригощайтеся!

  • Вода - 50 мілілітрів
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 180 грам(80 г - в тісто, 50 г - для змазування, 50 г - для глазурі)
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 чайних ложок
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Борошно - 600 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Сир сирний - 150 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
шокобони - фото крок 1
Розчиніть дріжджі в теплій воді.
шокобони - фото крок 2
Молоко і вершкове масло нагрійте, щоб масло розтопити. Остудіть і додайте до дріжджів.
шокобони - фото крок 3
Додайте сіль, цукор і борошно. Замісити тісто. Дайте тісту підійти в теплому місці.
шокобони - фото крок 4
Потім тісто розкачати, змастіть розтопленим маслом і посипте цукром.
шокобони - фото крок 5
Посипте тертим шоколадом і скрутіть в рулет.
шокобони - фото крок 6
Розріжте рулет на шматочки і викладіть на деко. Дайте булочкам трохи підійти в теплі. Потім поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин 20.
шокобони - фото крок 7
Поки булочки печуться, зробіть глазур. Змішайте м'яке масло, сир і цукрову пудру.
шокобони - фото крок 8
Гарячі булочки змастіть глазур'ю і остудіть.
шокобони - фото крок 9
Приємного чаювання!

Схожі рецепти