Шокобони
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Шокобони - це смачна випічка з дріжджового тіста. Вона обов'язково припаде до смаку любителям шоколаду. Булочки виходять дуже ніжні й ароматні, з приємною глазур'ю. Спробуйте!
Опис приготування:
Така випічка точно припаде до смаку не тільки дорослим, але і дітям. Глазурі для булочок не шкодуйте. Чим її більше, тим смачніше буде їх їсти. Пригощайтеся!
- Вода - 50 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 180 грам(80 г - в тісто, 50 г - для змазування, 50 г - для глазурі)
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 чайних ложок
- Сіль - 1 Щепоток
- Борошно - 600 грам
- Шоколад - 100 грам
- Сир сирний - 150 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Розчиніть дріжджі в теплій воді.
Молоко і вершкове масло нагрійте, щоб масло розтопити. Остудіть і додайте до дріжджів.
Додайте сіль, цукор і борошно. Замісити тісто. Дайте тісту підійти в теплому місці.
Потім тісто розкачати, змастіть розтопленим маслом і посипте цукром.
Посипте тертим шоколадом і скрутіть в рулет.
Розріжте рулет на шматочки і викладіть на деко. Дайте булочкам трохи підійти в теплі. Потім поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин 20.
Поки булочки печуться, зробіть глазур. Змішайте м'яке масло, сир і цукрову пудру.
Гарячі булочки змастіть глазур'ю і остудіть.
Приємного чаювання!