Шинка домашня
(покроковий рецепт з фото)
Натуральні м'ясні делікатеси не так складно готувати, як може здатися на перший погляд. Ось погляньте на цей дуже простий варіант, як приготувати шинку домашню.
При приготуванні шинки домашньої використовувати можна найрізноманітніші спеції. І чим більше їх, тим духмяний і смачний буде м'ясо. Якщо в господарстві не виявилося коптильні, шинку можна відварити або запекти в духовці.
- Сіль - 8 чайних ложок
- Цукор - 4 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- М'ясо - 1.5-2 кілограма
1. Для початку потрібно приготувати маринад. Сіль, цукор і спеції всипати в каструлю і залити водою. Надіслати на вогонь, довести до кипіння, а потім зняти з вогню і дати настоятися.
2. М'ясо тим часом вимити як слід і обсушити трохи.
3. Помістити м'ясо в зручний для зберігання контейнер і залити маринадом. При бажанні при приготуванні шинки домашньої можна використовувати і інші маринади, тут все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань.
4. Накрити кришкою або затягнути харчовою плівкою. Надіслати в холодильник (можна просто в холодне місце) з 24-36 годин. За цей час потрібно періодично діставати м'ясо і перевертати, щоб воно рівномірно просочувалося маринадом.
5. Вийняти м'ясо з маринаду, трохи обсушити його, прибравши при необхідності залишки спецій.
6. Надіслати в коптильню.
7. В даному варіанті м'ясо було попередньо порізане на кілька шматочків, але можна коптити і цілком. Ще варіант, як зробити шинку домашню смачніше і більш пікантною - це приготувати соус. В даному випадку він складається з вершкового масла, меду, гірчиці і щіпки цукру.
8. М'ясо періодично поливати соусом в процесі.
9. І ось така смакота вийде в результаті.