Шинка домашня
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Натуральні м'ясні делікатеси не так складно готувати, як може здатися на перший погляд. Ось погляньте на цей дуже простий варіант, як приготувати шинку домашню.
Опис приготування:
При приготуванні шинки домашньої використовувати можна найрізноманітніші спеції. І чим більше їх, тим духмяний і смачний буде м'ясо. Якщо в господарстві не виявилося коптильні, шинку можна відварити або запекти в духовці.
- Сіль - 8 чайних ложок
- Цукор - 4 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- М'ясо - 1.5-2 кілограма
1. Для початку потрібно приготувати маринад. Сіль, цукор і спеції всипати в каструлю і залити водою. Надіслати на вогонь, довести до кипіння, а потім зняти з вогню і дати настоятися.
2. М'ясо тим часом вимити як слід і обсушити трохи.
3. Помістити м'ясо в зручний для зберігання контейнер і залити маринадом. При бажанні при приготуванні шинки домашньої можна використовувати і інші маринади, тут все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань.
4. Накрити кришкою або затягнути харчовою плівкою. Надіслати в холодильник (можна просто в холодне місце) з 24-36 годин. За цей час потрібно періодично діставати м'ясо і перевертати, щоб воно рівномірно просочувалося маринадом.
5. Вийняти м'ясо з маринаду, трохи обсушити його, прибравши при необхідності залишки спецій.
6. Надіслати в коптильню.
7. В даному варіанті м'ясо було попередньо порізане на кілька шматочків, але можна коптити і цілком. Ще варіант, як зробити шинку домашню смачніше і більш пікантною - це приготувати соус. В даному випадку він складається з вершкового масла, меду, гірчиці і щіпки цукру.
8. М'ясо періодично поливати соусом в процесі.
9. І ось така смакота вийде в результаті.