Рецепт Домашня шинка фото

Домашня шинка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча вирізка
Рецепти для схуднення
На святковий стіл, На сніданок, День народження

Якщо ви не дуже довіряєте сучасним виробникам м'ясної продукції, цей рецепт вас зацікавить. Адже ніжну і соковиту шинку для своєї родини до свята приготувати не так і складно, повірте.

Ви любите бутерброди з м'якою і соковитою шинкою, але останнім часом не довіряєте виробникам? Не треба позбавляти себе улюбленого делікатесу, адже шинку легко можна приготувати вдома. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати домашню шинку. Процес простий і легкий, але готується шинка не так швидко, як хотілось би. Я використовую нітритну або пеклевую сіль. Вона допомагає зберігати гарний колір м'яса, працює як консервант. Але ви можете обійтися і без цієї добавки.

  • Свиняча м'якоть - 2 кілограма (найкраще окіст)
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Нітритна сіль - 1 Чайна ложка (можна без неї)
  • Суміш перців мелена - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вода - 500 мілілітрів
домашня шинка - фото крок 1
Приготуємо розсіл. У воді розчиняється сіль звичайну і нітритну, додамо перець і лавровий лист, закип'ятити. Нехай охолоне.
домашня шинка - фото крок 2
Викладаємо підготовлений шматок м'яса в розсіл. За допомогою шприца вводимо весь розсіл в м'ясо.
домашня шинка - фото крок 3
Накриваємо м'ясо і ставимо на добу в холодильник.
домашня шинка - фото крок 4
Просолене м'ясо щільно загортаємо в плівку. Зав'язуємо кінці плівки, щоб при варінні вода не потрапляла всередину.
домашня шинка - фото крок 5
Доводимо до кипіння воду в казані або товстостінній каструлі і викладаємо майбутню шинку. Варимо на маленькому вогні при дуже слабкому кипінні 2 годину. Потім відключаємо вогонь і даємо шинці охолонути у воді.
домашня шинка - фото крок 6
Після повного охолодження знімаємо плівку, поміщаємо шинку в холодильник. Потім нарізаємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти