Домашня шинка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не дуже довіряєте сучасним виробникам м'ясної продукції, цей рецепт вас зацікавить. Адже ніжну і соковиту шинку для своєї родини до свята приготувати не так і складно, повірте.
Ви любите бутерброди з м'якою і соковитою шинкою, але останнім часом не довіряєте виробникам? Не треба позбавляти себе улюбленого делікатесу, адже шинку легко можна приготувати вдома. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати домашню шинку. Процес простий і легкий, але готується шинка не так швидко, як хотілось би. Я використовую нітритну або пеклевую сіль. Вона допомагає зберігати гарний колір м'яса, працює як консервант. Але ви можете обійтися і без цієї добавки.
- Свиняча м'якоть - 2 кілограма (найкраще окіст)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Нітритна сіль - 1 Чайна ложка (можна без неї)
- Суміш перців мелена - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 500 мілілітрів
Приготуємо розсіл. У воді розчиняється сіль звичайну і нітритну, додамо перець і лавровий лист, закип'ятити. Нехай охолоне.
Викладаємо підготовлений шматок м'яса в розсіл. За допомогою шприца вводимо весь розсіл в м'ясо.
Накриваємо м'ясо і ставимо на добу в холодильник.
Просолене м'ясо щільно загортаємо в плівку. Зав'язуємо кінці плівки, щоб при варінні вода не потрапляла всередину.
Доводимо до кипіння воду в казані або товстостінній каструлі і викладаємо майбутню шинку. Варимо на маленькому вогні при дуже слабкому кипінні 2 годину. Потім відключаємо вогонь і даємо шинці охолонути у воді.
Після повного охолодження знімаємо плівку, поміщаємо шинку в холодильник. Потім нарізаємо і подаємо до столу.