Шинка домашня в ветчінніце
(покроковий рецепт з фото)
Ветчінніца - та техника, на яку ви обов'язково повинні звернути свою увагу, адже вона того, безсумнівно, варто. Я придбала її зовсім недавно, тепер балую сім'ю домашньої шинкою.
Всі страви, приготовані власноруч, завжди виходять набагато смачніше, ніж покупні, це стосується в тому числі і м'ясних продуктів, і сьогодні я розповім вам, як приготувати шинку домашню в ветчінніце. А якщо у вас ще немає цього чудового дива техніки, то обов'язково його придбайте, адже тоді ви можете забути про покупку в магазинах різних м'ясних делікатесів. Їх легко можна зробити своїми руками, і для початку пропоную вам такий простий рецепт шинки домашньої в ветчінніце - це нереально смачно.
- Фарш домашній - 900 грам (свинина, яловичина, шпик)
- Фарш з птиці - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Желатин - 20 грам
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, коріандр мелений, часник сушений, паприка мелена)
- Сіль - За смаком
Насамперед нам потрібно приготувати фарш, найкраще тут взяти суміш свинини, яловичини і птиці, щоб шинка вийшла соковита. Додаємо у фарш подрібнену цибулю, яйце, спеції і сіль за смаком, а також заздалегідь замочений за інструкцією желатин, ретельно все перемішуємо.
Тепер збираємо ветчінніцу, як це написано в інструкції, і застилає її рукавом для випічки, викладаємо фарш в рукав і гарненько його утрамбовуємо.
Зав'язуємо рукав нитками, робимо в ньому пару невеликих проколів голкою для виходу пара.
Накриваємо ветчінніцу кришкою і натягуємо пружини.
Кладемо ветчінніцу в каструлю з водою і варимо шинку протягом 2 годин. Якщо вода не накриває ветчінніцу повністю, то через годину від початку варіння її слід перевернути на іншу сторону.
Після закінчення двох годин ми акуратно витягаємо ветчінніцу з каструлі і ставимо її остигати, і тільки після того як вона повністю охолоне, її можна відкривати.
Звичайно, процес приготування такої шинки досить довгий, але ж кінцевий продукт того варто. Приємного всім апетиту!