Домашня шинка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми любимо ковбасу, але навіщо купувати її з незрозумілих продуктів, коли можна без проблем зробити її самим? Напевно зараз вам цікаво, як це зробити. Запам'ятовуйте!
Як цієї шинки ви будите повністю впевнені, адже її ви зробили самі. Мінімум продуктів, а в результаті отримаєте чудовий результат. Ніяких спеціальних пристосувань не буде потрібно. Якщо у вас немає формувальної сітки, то можете взяти медичний сітчастий еластичний бинт для рук. Нітритну сіль потрібно додавати обов'язково, вона захистить вашу заготовку від псування під час підготовки і без неї вийде просто варене м'ясо. Щоб при варінні з шинки не зникло багато рідини, рекомендую нарізати підморожене м'ясо. Кількість часнику збільшувати не варто інакше він буде сильно відчуватися.
- Свинина - 2500 грам (нежирна)
- Сіль - 22 грам
- Сіль нітритний - 23 грам
- Часник - 3 зубчики
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
Складові.
Наріжте свинину на дрібні шматочки.
Додайте два види солі, дрібно нарізаний часник і перець, перемішайте.
Закрийте кришкою, поставте в темне місце (з температурою не вище +20) з 24 годину.
Перемішайте і розділіть фарш на 3-4 частини. Потім кожну відбийте і сформуйте в щільний батончик, загорніть в харчову плівку, щоб вода не могла потрапити всередину. Упакуйте кожен батончик в формувальну сітку, щільно зав'яжіть кінці. Складіть в чашу мультиварки і залийте повністю водою кімнатної температури. Встановіть в режимі "мультіповар" t = 80 і час - 2.5 годину.
Вийміть готову шинку і відразу опустіть її в холодну воду до охолодження.
Вийміть з води. Обсушити і приберіть батончики в холодильник на 10 годин. Потім поріжте і подавайте.
Смачного!