Домашня шинка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 25
Час приготування: 1 дн. 14 г. 10 хв.
Всі ми любимо ковбасу, але навіщо купувати її з незрозумілих продуктів, коли можна без проблем зробити її самим? Напевно зараз вам цікаво, як це зробити. Запам'ятовуйте!
Опис приготування:
Як цієї шинки ви будите повністю впевнені, адже її ви зробили самі. Мінімум продуктів, а в результаті отримаєте чудовий результат. Ніяких спеціальних пристосувань не буде потрібно. Якщо у вас немає формувальної сітки, то можете взяти медичний сітчастий еластичний бинт для рук. Нітритну сіль потрібно додавати обов'язково, вона захистить вашу заготовку від псування під час підготовки і без неї вийде просто варене м'ясо. Щоб при варінні з шинки не зникло багато рідини, рекомендую нарізати підморожене м'ясо. Кількість часнику збільшувати не варто інакше він буде сильно відчуватися.
- Свинина - 2500 грам (нежирна)
- Сіль - 22 грам
- Сіль нітритний - 23 грам
- Часник - 3 зубчики
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
Складові.
Наріжте свинину на дрібні шматочки.
Додайте два види солі, дрібно нарізаний часник і перець, перемішайте.
Закрийте кришкою, поставте в темне місце (з температурою не вище +20) з 24 годину.
Перемішайте і розділіть фарш на 3-4 частини. Потім кожну відбийте і сформуйте в щільний батончик, загорніть в харчову плівку, щоб вода не могла потрапити всередину. Упакуйте кожен батончик в формувальну сітку, щільно зав'яжіть кінці. Складіть в чашу мультиварки і залийте повністю водою кімнатної температури. Встановіть в режимі"Мультіповар" t = 80 і час - 2.5 годину.
Вийміть готову шинку і відразу опустіть її в холодну воду до охолодження.
Вийміть з води. Обсушити і приберіть батончики в холодильник на 10 годин. Потім поріжте і подавайте.
Смачного!