Шаверма з пікантною курочкою і часниковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що шаверма - це блюдо фаст фуду? А я приготувала її вчора на вечерю, і чоловік був дуже задоволений, адже це смачно, ситно, швидко і просто в приготуванні. Обов'язково спробуйте приготувати і ви!
Рецепт, як приготувати шаверму з пікантною курочкою і часниковим соусом, досить простий і швидкий. По суті, курячу грудку ви можете просто обсмажити на сковороді або взяти вже готову копчену. Але який смачною і ароматною вона виходить, приготована за моїм рецептом! Просто пальчики оближеш! І все це підкреслюється ніжним майонезно-часниковим соусом і овочами! Порадуйте своїх близьких таким блюдом, впевнена, вони будуть дуже задоволені!
- Куряча грудка - 300 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - 1, 5 чайних ложки (для курки)
- Розмарин сушений - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Лаваш - 2 штуки (тонкий)
- Сир плавлений - 3-4 Ст. Ложок (м'який)
- Помідор - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед приготуйте маринад для курки. Змішайте соєвий соус, 1 зубчик часнику, дрібно порубаний ножем, додайте сіль, перець, 1 немає. Ложку спецій для курки, розмарин. Все перемішайте.
Обваляйте курку в маринаді і відправте в холодильник на 1 час.
Потім знову гарненько обваляйте в маринаді і викладіть грудки на деко. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів 40-60 хвилин. Час запікання залежить від товщини грудки і самої духовки, так що за готовністю стежте.
Тим часом приготуйте соус. Змішайте майонез з подрібненим зубчиком часнику, залишилися спеціями для курки, перцем. Можна трохи присолити, але майонез і так солоний.
Помідори поріжте половинками кружечків, огірок - кружечком, а цибуля - півкільцями.
Лист лаваша змастіть м'яким вершковим сиром.
На середину викладіть порізану на невеликі шматочки грудку.
Покладіть ложку майонезного соусу і викладіть всі овочі.
Загорніть лаваш з начинкою в конверт.
Обсмажте шаверму або на сковороді-гриль, або на сухій сковороді (я все ж додала краплю олії).
Шаверма з пікантною курочкою і часниковим соусом готова! Смачного!