Шаверма будинку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Вулична їжа стає все більш популярною, особливо це бургери або шаверма. Замість того, щоб купити її, можна зробити таку самостійно. Розповім про те, як приготувати шаверму будинку.
Опис приготування:
Ви можете використовувати будь-яке м'ясо, найдешевше і популярнішим - це куряче м'ясо. У шаверму можна покласти будь-які овочі, зелень, а звичні майонез з кетчупом замінити смачним і корисним соусом на основі сметани або йогурту. Можна використовувати готовий вірменський лаваш або піту.
- Куряче м'ясо - 0, 5 кілограма
- Йогурт - 1, 5 склянки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кмин мелений - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Порошок чилі - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець, сіль - За смаком
- Часник - 2 штуки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Мелений кардамон - 1 Чайна ложка
- Імбирний порошок - 1 Чайна ложка
- Буханець - 4 штуки (або лаваш)
- Листя салату - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 1 штука
1. Підготуйте всі інгредієнти: наріжте шматочками куряче м'ясо. Наріжте тонким півкільцями цибулю, шматочками томати, крупно наріжте листя салату.
2. Спершу зробіть маринад для курки: в миску викладіть куряче м'ясо.
3. Очистіть і наріжте крупно 4 зубчики часнику.
4. Додайте до курки все спеції, сіль і перець за смаком.
5. Додайте 4 столові ложки йогурту і 1 чайну ложка лимонного соку.
6. Перемішайте гарненько і залиште на 1 годину для маринування.
7. Тим часом в іншу миску викладіть залишився йогурт. Очистіть зубчики часнику і подрібніть їх через прес.
8. Додайте лимонний сік і перемішайте гарненько.
9. За смаком посоліть і поперчіть, знову перемішайте.
10. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть мариновану курку.
11. Обсмажуйте її до готовності, потім перекладіть в тарілку.
12. Викладіть піту на тарілку (можна лаваш).
13. Змастіть піту приготованим соусом з йогурту.
14. По центру викладіть шматочки обсмаженої курки.
15. Додайте нарізаний салат, цибуля і томати.
16. Перекладіть піту на фольгу і полийте ложкою соусу.
17. Акуратно згорніть піту в рулет і оберніть фольгою.
18. Подавайте піту через пару хвилин, щоб соус, овочі і курка просочилися соками один одного. Смачного!