Шаверма будинку
(покроковий рецепт з фото)
Вулична їжа стає все більш популярною, особливо це бургери або шаверма. Замість того, щоб купити її, можна зробити таку самостійно. Розповім про те, як приготувати шаверму будинку.
Ви можете використовувати будь-яке м'ясо, найдешевше і популярнішим - це куряче м'ясо. У шаверму можна покласти будь-які овочі, зелень, а звичні майонез з кетчупом замінити смачним і корисним соусом на основі сметани або йогурту. Можна використовувати готовий вірменський лаваш або піту.
- Куряче м'ясо - 0, 5 кілограма
- Йогурт - 1, 5 склянки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кмин мелений - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Порошок чилі - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець, сіль - За смаком
- Часник - 2 штуки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Мелений кардамон - 1 Чайна ложка
- Імбирний порошок - 1 Чайна ложка
- Буханець - 4 штуки (або лаваш)
- Листя салату - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 1 штука
1. Підготуйте всі інгредієнти: наріжте шматочками куряче м'ясо. Наріжте тонким півкільцями цибулю, шматочками томати, крупно наріжте листя салату.
2. Спершу зробіть маринад для курки: в миску викладіть куряче м'ясо.
3. Очистіть і наріжте крупно 4 зубчики часнику.
4. Додайте до курки все спеції, сіль і перець за смаком.
5. Додайте 4 столові ложки йогурту і 1 чайну ложка лимонного соку.
6. Перемішайте гарненько і залиште на 1 годину для маринування.
7. Тим часом в іншу миску викладіть залишився йогурт. Очистіть зубчики часнику і подрібніть їх через прес.
8. Додайте лимонний сік і перемішайте гарненько.
9. За смаком посоліть і поперчіть, знову перемішайте.
10. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть мариновану курку.
11. Обсмажуйте її до готовності, потім перекладіть в тарілку.
12. Викладіть піту на тарілку (можна лаваш).
13. Змастіть піту приготованим соусом з йогурту.
14. По центру викладіть шматочки обсмаженої курки.
15. Додайте нарізаний салат, цибуля і томати.
16. Перекладіть піту на фольгу і полийте ложкою соусу.
17. Акуратно згорніть піту в рулет і оберніть фольгою.
18. Подавайте піту через пару хвилин, щоб соус, овочі і курка просочилися соками один одного. Смачного!