Шаверма
(покроковий рецепт з фото)
Хто не знає шаверму? Це нехитре блюдо знають, люблять і поважають практично всі і всюди. Сьогодні я розповім, як приготувати шаверму в домашніх умовах. Буде смачний і ситний перекус.
Дотримуючись пошаговому рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати шаверму. Її можна взяти з собою на природу, приготувати на вечерю або просто порадувати своїх коханих та близьких. Шаверма - це блюдо, яке любить експерименти. Спробуйте різний поєднання соусів і овочів, додайте гриби або сир. Шаверму складно зіпсувати додатковими інгредієнтами. Смачного!
- Куряче філе - 800 грам
- Йогурт - 1/4 склянки (для маринаду)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для маринаду)
- Сіль і перець - За смаком (для маринаду)
- Свіжовичавлений кардамон - 1/4 чайних ложки (для маринаду)
- Спеції - 1 Чайна ложка (для маринаду)
- Йогурт - 1/4 склянки (для соусу)
- Подрібнений часник - 1/2 чайних ложки (для соусу)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (для соусу)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Свіжа петрушка - 1 Ст. Ложка (нарізана; для соусу)
- Сіль і перець - - За смаком (для соусу)
- Помідори - 4 штуки
- Лаваш круглий - 8 штук
1
У скляній формі для випічки змішайте солодовий оцет, 1/4 склянки йогурту, рослинна олія, спеції, кардамон, сіль і перець.
2
Додайте в форму куряче філе (8 штук) і обваляйте його в маринаді. Накрийте і маринують в холодильнику не менше 4 годин, а краще - цілу ніч.
3
Розігрійте духовку до 175 градусів.
4
У невеликій мисці змішайте тахини, 1/4 склянки йогурту, часник, лимонний сік, оливкова олія і петрушку.
5
Додайте сіль і перець за смаком. Накрийте і охолодіть.
6
Обваляйте курку в маринаді і випікайте 35-40 хвилин, поки курка не стане золотистою і не пропечеться.
7
Дістаньте курку, дрібно її наріжте.
8
Викладіть нарізану курку, помідори, цибуля і салат на лаваш.
9
Загорніть і промажте тахини. Шаверма готова.